Çipli Kimlik Kartına Günde 200 başvuru

10 Ocak 2017 12:59

Çipli kimlik kartlarına başvurular, 2 Ocak itibariyle Isparta’da başladı. Bu nedenle kimlik kartlarını yenilemek isteyen Ispartalılar Nüfus ve Vatandaş İl Müdürlüğüne akın ediyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Muhsin Demir, 4 günlük başvuru verilerini açıkladı.

Çipli kimlik kartlarına başvurular, 2 Ocak itibariyle Isparta’da başladı. Bu nedenle kimlik kartlarını yenilemek isteyen Ispartalılar Nüfus ve Vatandaş İl Müdürlüğüne akın ediyor. 4 masa ile yeni kimlik başvurusu kapsamında vatandaşlara hizmet verdiklerini ifade eden Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Muhsin Demir, “Günlük masa başına 50 başvuru, toplamda ise günde 200 başvuru alıyoruz” dedi.

İl Müdürü Demir, yeni kimlik kartı başvurusu için gereken belgeleri sıraladı. Demir ayrıca çipli kimlik kartlarının 10 yıl kullanım süresi olduğunu söyledi.

Demir, “Kimlik kartı almak için 15 yaşından büyüklerin yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere şahsen başvuru yapması gerekiyor. Bunun için en yakın müdürlüğe müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir müdürlüğe de başvurulabilecek.

Başvuru için ilçe nüfus müdürlüğüne doğrudan ya da zaman kaybına sebep vermemek için randevu alarak gidilebilecek.

Randevular "https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr" internet sitesinden, "Alo 199" çağrı merkezinden randevu alınarak veya randevusuz ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere gidilerek yapılabiliyor.

Kimlik kartı başvurusu için son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin olması yeterli olacak.

Başvuru sonucunda kişiye başvuru belgesinin bir nüshası verilecek.

15 yaşını tamamlamayan çocuklar için veli veya vasileri başvuruda bulunabilecek. Talep edilmediği sürece 15 yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartlarında fotoğrafa yer verilmeyecek.

İlçe nüfus müdürlüğüne şahsen giderek başvuruda bulunma imkanı bulunmayanların başvuruları kendi adreslerinde alınacak.

Kimlik kartının geçerlilik süresi on yıldır” dedi

 

 

Bu haber 534 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...