ITKM alacakları için ihtiyati tedbir

10 Ocak 2017 15:14

Isparta Belediyesi, Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) inşaatından kaynaklanan alacaklarının tahsili için kayyum atanan yüklenici firma Kadıahmetoğulları AŞ'nin mülklerine mahkeme kararıyla ihtiyati tedbir koydurdu. Isparta Belediyesi, kent merkezinde devam eden ITKM Projesi'nin bir an önce tamamlanması sürecini yürütürken, diğer belediye alacaklarının tahsili için de hukuki mücadelesine devam ediyor. 

Bunun sonucunda 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nden belediye adına önemli bir karar çıktı. Bu karar doğrultusunda da önemli adımlar atıldı. ITKM yüklenicisi olan ve bir süre önce FETÖ ile irtibatlı olduğu iddiasıyla devletin kayyum atadığı Kadıahmetoğulları AŞ'den Isparta Belediyesi'nin merhum Belediye Başkanı Hasan Balaman dönemindeki 2 ayrı zeyilnameden kaynaklanan 5 milyon TL'ye yakın alacağı bulunuyor.
Yüklenici firma bu zamana kadar zeyilnamelerin noter onaysız olduğu için borcu ödemeye yanaşmayıp, davalarda da bu şekilde savunma yaparken 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi, 5 milyon TL'lik alacağın ödenmesine karar verdi. Bu doğrultuda Isparta Belediyesi, 700 bin TL'lik teminat yatırdı. Bu teminatla 5 milyon TL'lik alacağın tahsili için Kadıahmetoğulları AŞ'nin taşınmazları üzerine ihtiyati tedbir konuldu. Isparta Belediyesi'nin peşinde koştuğu en önemli alacaklarından biri de ITKM otoparkının gecikmesinden kaynaklanan 20 milyon TL'lik gelir kaybı. 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi, ara kararında toplam alacağın yüzde 15'inin teminat olarak yatırılması durumunda Kadıahmetoğulları AŞ'nin mülkleri üzerine ihtiyati tedbir kararı konulabileceğini belirtti. Bu doğrultuda başkanlık makamı, belediye meclisinden yetki istedi.
Plan ve Bütçe Komisyonu'nun raporu doğrultusunda Ak Partili üyelerin muhalefetine rağmen 20 milyon TL'lik alacağın tahsili amacıyla mahkemeye 3 milyon TL'lik teminat yatırılması için başkanlık makamına yetki verildi. Yatırılacak 3 milyon TL'lik teminattan sonra yüklenici firmanın mülkleri üçüncü şahıslara devredilmeden belediye alacağının tahsili amaçlanıyor. Bu doğrultuda mülkler üzerine ihtiyati tedbir konulacak.

 

Bu haber 530 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...