“Basın mensuplarının çalışma şartları iyileştirilmeli”

10 Ocak 2017 15:14

CHP Isparta Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Oğuz’un mesajı şöyle: “Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biriside hiç şüphe yok ki basındır. Basın deyince ilk aklımıza gelen ise gazeteciliktir.

Basın aydınlatıcı, iyi ve doğruyu gösterici, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olan bir güçtür.
Basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak halkın doğru haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görevi üstlenmiş durumdadır. İlimizde görev yapan gazetecilerimizin bu görevi başarı ile sürdürdüklerine olan inancım tamdır.
Gazeteciler bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynarlar. İnsanlar, basından okudukları ve öğrendikleri haber ve yorumlar doğrultusunda bilgi sahibi olurlar .Bu açıdan gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilinçlendirme sorumlulukları da bulunmaktadır.
Bu doğrultuda, her koşulda son derece özverili bir efor sarf ederek medeniyet tarihine değerli notlar düşen basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesini ve haklarının korunmasını yürekten temenni ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerde insanların ortak sesi, gözü kulağı olan, basın meslek ilkeleri doğrultusunda görevlerini başarıyla ifa eden, basın –yayın organlarımızın tüm çalışanlarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü en kalbi duygularımla kutlar sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle selam, sevgi ve saygılar sunarım”.

Bu haber 511 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...