Köy yolları için 18 Milyon TL borçlanma yetkisi

11 Ocak 2017 16:17

İl Genel Meclisi, köy yollarının Bitümlü Sıcak Karışımlı Asfaltla (BSK) kaplanması çalışmalarında kullanılmak üzere Vali Şehmus Günaydın’a 18 milyon TL borçlanma yetkisi verdi. BSK çalışmaları için merkezi hükümet tarafından gönderilen ve İl Özel İdaresi kaynaklarından ayrılan 12 milyon TL’de kasada bulunuyor.

İl Özel İdaresi sorumluluğunda bulunan 1.derece köy yolları standardının yükseltilmesi, servis kabiliyetinin artırılması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin temini, sürücü ve yolcuların daha konforlu seyahat edebilmeleri, tarım ürünlerinin kısa süre içerisinde daha sağlıklı bir şekilde tüketicilerin hizmetine sunulması, turizm, taşımalı eğitim vs. hizmetlerde herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden yürütülmesi amacıyla Bitümlü Sıcak Karışımlı Asfalt ile (BSK) kaplanması giderlerinde sarf edilmek üzere İller Bankası A.Ş.’den 10 yıl vadeli olarak 18.000.000,00 TL. tutarında kredi kullanılması ve kredi ile ilgili iş ve işlemlerde Vali Şehmus Günaydın veya görevlendireceği personelin yetkili kılınmasına karar verildi.

BSK çalışmaları için 12 milyon TL’de merkezi hükümetten gelen ve özel idare kaynaklarından ayrılan para bulunuyor.

İl Genel Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Nail Yaşar Akgül köy yolları sıcak asfalta kavuşturmak için çalışmaları hızlandırmak için Vali Günaydın’a borçlanma yetkisi verdiklerini söyleyerek “18 Milyon TL’lik borçlanma yetkisinin yanından 12 milyon TL’de büyük çoğunluğu merkezi bütçe kaynaklarından gönderilen paramız var. 30 milyon TL çalışmaları hızlandıracağız. Bu arada merkezi hükümetten de ek kaynaklar gelecektir. Merkezi hükümetten kaynak aktarma noktasındaki çalışmaları nedeniyle TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç’e teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

 

Bu haber 493 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...