“Basın özgür olmalı, özgür yaşamalı..”

11 Ocak 2017 16:28

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Isparta’da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan’ın da katıldığı toplantıda, basının kalemini özgür kullanması ve kimseden çekinmemesi gerektiğini ifade eden Başkan Günaydın; “basın özgür olmalıdır” dedi.

Toplantıda , Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, Belediye Başkanı Günaydın’a nazik davetinden ötürü teşekkür ederek, şunları söyledi: “Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu mutlu günümüzde beraber olmak istediğini belirtti. Özgür basın, bildiğiniz gibi ekonomik anlamda da özgür olabilen basındır. Özlük haklarını tam anlamı ile alabilen bir basındır. Isparta yerel medya çalışanları olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir bayram havasında kutlamak isterdik ama bildiğiniz gibi ülkemizde şuan bir terör olayı ve sistemli bir saldırı altında olduğu için günlerimizi üzüntü içerisinde geçirmekteyiz. Yerel anlamda da çalışmalarımızı milletimizin yanında, bayrağımızın yanında her zaman taraflı bir şekilde yapmaktayız. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da Isparta’ya kazandırmış olduğu projelerle ilgili bildiğiniz gibi her zaman haber yapmaktayız. Isparta kamuoyunu aydınlatama adına Isparta medyasının üstüne düşen görevi layıkıyla yaptığını düşünüyorum. Bu vesile ile bütün çalışan arkadaşlarımızın özel gününü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim”.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise basın mensuplarının bu özel gününü kutlayarak şunları söyledi: “Bugün sizlerin bayramı ve de öyle olması lazım. Bütün dünyada basının değerli çalışanları günü olarak ilan edildi. Doğum günüm resmiyette yılbaşı olarak görünse de, aslında benim doğum günüm 10 Ocak’tır. Bu güzel gününüzü içtenlikle kutluyorum. Basınımız önemlidir. Basın özgür olmalı, özgür yaşamalı, özgür kalemini kullanmalı ve hiç kimseden çekinmemeli. Bizim basınımız da böyledir ve bundan sonra da böyle olacağınıza inanıyorum. Sizlerle beraber olmak bana onur ve şeref veriyor. Yakın gelecekte bu özgürlüğünüz başka yerlerede yansıyacaktır ve yansımalıdır. Ve her zaman Ispartamıza çok faydalı olacaksınız”.

Bu haber 542 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...