Eğirdir ilçe halk kütüphanesinde kitap sergisi açıldı

12 Ocak 2017 18:18

Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesinde 2016 yılı ikinci altı aylık dönemde Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünden gönderilen 1989 adet kitaptan oluşan kitap sergisi açıldı.

10-17 Ocak 2017 tarihleri arasında açık kalacak olan sergiyi gezen ziyaretçiler aynı anda beğendikleri kitapları seçip ödünç alabilecekler. “Aileler Okursa Çocuklar da Okur” Kampanyasına katılan ev hanımlarımız serginin ilk ziyaretçileri olarak sergiyi gezdiler ve seçtikleri kitapları ödünç aldılar.

Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi Hakkında bilgi veren Bedriye KÜÇÜKKARA;

 “Kütüphanemize 2016 yılı içinde Genel Müdürlük tarafından gönderilen kitap sayısı 3020 adet olup toplamda 21525 adet kitap, 108 çeşit dergiden oluşan süreli yayınlar, bir ulusal gazete ve iki yerel gazete okuyucularını beklemektedir. İnternet salonumuzda bulunan 17 adet bilgisayar ile internet hizmetinden yararlanan kullanıcılar araştırmalarının sonucunda çıktı alma imkânına sahiptirler. Yıl içinde Kütüphanemizi kullananların sayısı 21851 kişi olup üye sayımız ise 1807’dir.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah AKDAŞ öncülüğünde başlatılan “Eğirdir Esnafı Okuyor” kampanyası ve Eğirdir Belediyesinin desteği ile başlatılan “Aileler Okursa Çocuklar da Okur” kampanyası devam ediyor. Kütüphanemizin tanıtımı ve okuyucu sayısının artmasında bu projelerin önemli katkısı olmaktadır.

Kütüphane olarak halkımızdan gelen kitap bağışlarının da ihtiyacı olan Köy ve Mahalle okullarına ulaştırılmasında köprü vazifesi görüyoruz. Bu kapsamda son olarak Dünya Klasikleri, Çocuk Kitapları ve Çocuk Dergilerinden oluşan iki paket hazırlayıp Bağlar Okulunda görevli bir öğretmenize teslim ettik.

Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi olarak haftada 6 gün günde 9 saat hizmet veriyoruz tüm halkımızı kütüphanemize bekliyoruz” dedi.

 

 

Bu haber 531 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...