Amaç; mektuplaşma kültürünü hatırlatmak

13 Ocak 2017 18:29

Mektup Kardeşliği Türkiye`nin dört bir yanından yüzlerce gönüllünün katkılarıyla hızla yaygınlaşan bir sosyal sorumluluk projesi oldu. Isparta Ekibi Proje Koordinatörü Nesrin Çoldur açıklamasında ise; “Bu proje  hiç tanımadıkları bir çocukla mektuplaşmaya başlayan gönüllülerin onlara bir ağabey-ablalık yapmalarını bununla birlikte   kültür etkileşimini arttırmayı ve   dezavantajlı bölgelere destek olmayı amaçlamaktadır. Proje  aynı zamanda belirlenen illerdeki gönüllüler ve dezavantajlı bölgelerdeki çocukları biraraya getirerek kardeşlik bilincini de oluşturmaktadır . Bu süreç gerek çocukların kişisel gelişimlerini gerekse maddi ihtiyaçları gibi konuları da kapsamakta ve bu noktalarda da destek sağlanmaktadır. Proje 3 hedefi öngörüyor. Kültürel Etkileşimi Sağlamak, Kuzeyden Güneye, Doğudan Batıya şehirlerarası iletişimi sağlayarak ve mesafeleri kaldırarak kültürler arası etkileşimi arttırmak.

Dezavantajlı Bölgelere Destek Olmak. Mektup sahipleri, kardeşlik bilinciyle sorumluluk alarak bölgede var olan dezavantajları ortadan kaldırmak için çalışmalar yapmaktadır.

Unutulmaya yüz tutmuş en kıymetli değerlerimizden biri olan mektuplaşma kültürünü hatırlatmayı hedef almaktadır.

Projenin İşleyişi:

Projenin iki ana kutbu bulunuyor. Bu kutuplar ihtiyaç sahibi öğrenciler ve kendilerine mektup kardeşi edinmek isteyen gönüllülerden oluşuyor. İllerde toplanan gönüllülerimizle birlikte, Mektup Kardeşliği yönetim ekibi tarafından gerçekleştirilen eşleştirme sonucu bir dezavantajlı okulla iletişime geçilmektedir. İletişime geçilen okulun ilgili öğretmeninin de yer aldığı gruplar üzerinden iletişim kurulmaktadır. Dezavantajlı okulun öğretmeninden alınan bilgiler doğrultusunda okulla alakalı çalışmalar başlıyor. Her gönüllü bir mektup kardeşi edinip onun hayatına dokunmak için çalışıyor. Mektup Kardeşinin kişisel gelişiminden manevi anlamda desteklenmesine, maddi ihtiyaçlarının giderilmesine kadar her türlü sorumluluğu bir ağabey-bir abla titizliğiyle yapılmaktadır. Bu süreçte gönüllüler yine aynı grupta yer alan çocuk gelişim uzmanları tarafından desteklenip her türlü sorusu cevaplanıyor. Bu sayede çocukların hayatına etki ederken olumsuz etki edebilecek konularda da alanında uzman kişilerden destek alınıyor.

Proje sürecinde kardeşiyle mektuplaşan gönüllüler aynı zamanda ona çeşitli hediyeler ve sürprizler de yapabiliyor. Yine aynı şekilde Mektup Kardeşinden de mektup gönüllüsü için çeşitli hediyeler geliyor.

Proje şu anda Türkiye’nin her bölgesinde, ülke genelinde sayısı sürekli artarak devam eden çok sayıda ilde uygulanıyor. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri de projeye destek vererek bir araya gelmişlerdir. Farklı bölüm ve alanlardan küçük kalplere dokunmak için bir araya gelen gençler ilk toplantılarını onları destekleyen Kahve Durağı’nda gerçekleştirmişlerdir. Bir araya gelen gençler ilk mektuplarını yazmanın heyecanıyla gelecek olan cevapları heyecanla beklemektedirler.

Projeye dâhil olmak için mektupkardesligi.org adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak projeye dâhil olabilir, her türlü görüş, öneri ve taleplerinizi bilgi@mektupkardesligi.org adresine mail atabilirsiniz.

 

 

 

Bu haber 580 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...