BOKS ŞAMPİYONASI ISPARTA’DA YAPILACAK

18 Ocak 2017 13:42

               Türkiye Boks Federasyonu 2017 Yılı Faaliyet Programında yer alan Yıldız Erkekler Boks Türkiye Şampiyonası 29 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında Işıkkent Spor Salonu’nda yapılacak. Şampiyona için Isparta’ya 1000 kişilik sporcu kafilesi gelecek.

               Türkiye Şampiyonası’nı girişimleriyle Isparta’ya aldıran Vali Şehmus Günaydın, Polisevi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Boks Federasyonu Asbaşkanı Atilla Alatepe, Boks İl Temsilcisi Melihşah Sarıca, bokstaki gururlarımız Sema Çalışkan ve Ramazan Demir’de katıldı.

                Isparta’nın tesisler bakımdan oldukça şanslı olduğunu söyleyen Vali Günaydın, “Boks Federasyonuyla olan iyi ilişkilerimiz sonrasında Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası’na aldırdık. Yaklaşık 1000 sporcu Isparta’ya gelecek. Spor organizasyonları tanıtım için son derece önemli.  Bu tür  büyük organizasyonları yapabileceğimizi de bu vesile ile göstermiş olacağız. Bu organizasyon bütün spor branşları için örnek olacak. Ev sahipliğini üstlenerek  esnafımızın da yüzünü güldürmek istedik. Diğer dallarda ev sahiplikleri almaya devam edeceğiz. Ispartalı sporseverleri de şampiyonaya ilgi göstermelerini bekliyoruz” dedi.

                Boks Federasyonu Asbaşkanı Atilla Alatepe ise  Yıldız Erkek Türkiye Şampiyonası Isparta’ya verdiklerini ve 1000 dolayında sporcunun Isparta’ya geleceğini belirterek, “Sayın Valimiz, Federasyon Başkanımızı arayarak şampiyonanın Isparta’ya verilmesini istedi. Şampiyonanın çok geniş kapsamlı olması içinde bütün hazırlıkları yapıyoruz Neden Isparta?  Sayın Valimizin Isparta ve spor aşkı muhteşem. Sayın Valimiz için geldik. Isparta sayın valimizin kıymetini bilmeli. 2013 yılında Milletvekilimiz Haydar Kemal Kurt için gelmiştik. Şimdi de Sayın Valimiz için geldik. Sağ olsunlar 2 gündür buradayım bize en iyi şekilde ağırladılar. Ve şehrin diğer yetkilileri de aynı şekilde her sıkıntımıza koştular. Ayrıca Isparta’da Hakemlerimiz için yapacağımız Vize seminerine 250 dolayında Hakemin katılımını bekliyoruz. Tüm sporseverler müsabakaya gelerek şampiyona heyecanını yaşayabilirler” şeklinde konuştu.

                Isparta’nın Sema Çalışkan ve Ramazan Demir gibi başarılı sporculara sahip olduğunu hatırlatan Alatape, “Boks İl Temsilcisi Melihşah Sarıca’da elinden geleni yapıyor. Sema’dan yeni şampiyonluklar bekliyoruz. Ramazan Demir ise bu şampiyonada inşallah yine Türkiye şampiyonu olacak. Altyapıdan da yeni yetenekler geliyor” dedi.

Bu haber 633 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...