“Hizmetleriniz başkalarını kıskandırıyor”

23 Aralık 2012 19:19

Bir dizi etkinlik için hafta sonunu Isparta’da geçiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk Pazar günü saat 11.00’de Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Öztürk’ün ziyaretine MYK üyesi Mehmet Parsak, Gazi Ün. Anayasa Hukuku öğr. Üyesi Prof. Dr Hasan Tunç, Türk Hukuk Enst. Bşk. Prof. Dr. Ali Yıldız ve Aydınlar Ocağı Isparta Şube Başkanı Prof. Dr. Kamil Kaya eşlik etti. Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda Günaydın çalışmalarından ve hizmetlerinden bahsetti. Hoş sohbet içinde geçen program sonrası heyet belediye yemekhanesinde birlikte yemek yedi.

Günaydın makama nezaket ziyaretinde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk’e çalışmalarından bahsederken, hiç kimseden borç istemediğini belediyenin öz sermayesi ile bu hizmetleri sürdürdüğünü dile getirdi. Günaydın ayrıca teslim eden ve teslim alan bir belediye başkanı olduğunu belirterek, belediyeyi teslim ederken kasası dolu bir belediye bıraktığını teslim alırken ise borç batağına itilmiş her tarafı haciz edilmiş bir belediye devr aldığından bahsetti.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “Görevi devr aldığımız gün belediyenin borç batağı içerisinde olduğunu gördüm. Benim belediye başkanlığında bir özelliğim var. Devrettiğim kasayı ve devr aldığım kasayı biliyorum. Teslim ettiğim zaman sıfır borçla ve kasası dolu olarak teslim ettim. Geldiğimiz zaman ise 600 civarında gayrimenkulün satıldığını ve bunla birlikte 150 trilyon borç ile karşı karşıya kaldım. Bununla birlikte esnafa olan borçlar nedeniyle haciz kıskacı içerisinde kaldık. Bu borçların arkasından 2.5 yıl içinde kalktık. O günden itibaren de yatırım hamlemizi başlattık. Genel Başkanımızın gelişi ile fabrika temeli inşaatlarına başladık. Bugün o fabrikamız harıl harıl çalışmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanımız Isparta’mızı ziyaret etmişti. Valilik, üniversite ve Belediyemize de ziyaretlerde bulundu. Her iki kurumumuz bakandan para yardımında bulunurken bizim paraya ihtiyacımız olmadığını sadece hizmetlerimize gölge edilmemesi talebinde bulunduk. Artık belediyemiz kendi ayakları üzerinde durabilen bir belediye haline gelmiştir. Ana görevlerimizden biri olan alt yapı ve dayanıklı asfalt kaplama çalışmalarında da Türkiye’ye örnek bir şehir olduğumuza inanıyorum. Bu hizmetleri ihale yoluyla değil kendi öz ekipman ve personelimizle tamamlıyoruz. Satılıp yok edilen fabrikalarımızı geri aldık ve belediyemize kazandırdık. Sonuç olarak para kazanan, kendi kendine yetebilen ve kazandıran bir belediye olduğumuza inanıyorum” dedi.

Oktay Öztürk’de Başkan Günaydın’a övgü ile söz ederken, MHP’li Belediye başkanlarına yakışan bir çalışma yaptığı için teşekkür etti. İktidarın muhalif partilere karşı yaptığı acımasız tutumun Isparta belediyesinde de uygulandığını söyledi.

Öztürk yaptığı açıklamasında, “yaptığınız bu hizmetleri başkaları duymasın. Kıskançlık ve hasetlerinden dolayı başınıza bir şey gelebilir. Aslında bu uygulamayı da size gösterdiler. Nerede güzel bir aktivite var, güzel bir çalışma var. Hemen o belediyenin üzerine gittiler ve yapılan hizmetleri sekteye uğratmaya çalıştılar. Doğru ve dürüst yaptı iseniz adalet birgün tecelli eder ancak biraz sıkıntı çekersiniz. Temeliniz sağlammış ki belediyeyi yeniden ayağa kaldırmışsınız. Bir çok sahada yapmış olduğunuz ilklerin diğer belediyelere ilham kaynağı olacağınıza inanıyorum. Kıt ekonomi ile nasıl bir kalkınma yapılacağının bir örneğisiniz. İnşallah yeniden intikaya uğramadan hizmetlerinize devam edersiniz” dedi.

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...