"Bizler de Geleceğiz" Projesi Sona Erdi

25 Ocak 2017 17:52

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur yürütücülüğünde Öğr. Gör. Muhammet Bener, Okutman Dr. Hulusi Alp ve Okt. Büşra Süngü, Öğr. Gör. Sinan Tarkan Aslan, Öğr. Gör. Asuman Kocakaya tarafından hazırlanan “Bizler de Geleceğiz” adlı proje sona erdi.

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon programındaki 20 öğrencinin görev aldığı proje kapsamında Eğirdir’de ikamet eden on hafif zihinsel engelli çocuk ve ailelerine eğitim verildi böylece öğrencilerin teorik bilgilerini pekiştirmeleri sağlandı.  12 ay süren projenin ilk üç ayında projede görev alan uzman akademisyenler tarafından engelli bireylere, ailelerine, Engelli ve Rehabilitasyon Programı öğrencilerine farkındalık eğitimi verildi. Bunun yanı sıra sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetler de gerçekleştirildi.

MYO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen proje kapanış töreninde bir konuşma yapan Proje Yürütücüsü Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur, projeyi başarıyla tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek “Engelliler Destek Programı, uygulandığı illerdeki yerel dinamikleri harekete geçirerek, toplumsal bütünleşmenin sağlanmasına büyük katkıda bulunmaktadır. Biz de “Bizler de geleceğiz” diyerek seslendiğimiz çocuklarımızla çıktığımız bu yolda, onlarla sıkı bağlar geliştirdik. Ailelerimiz, öğrencilerimiz ve akademisyenler sosyal bir bütünleşme örneği gösterdiler.” dedi.

Proje ekibi kapanış töreninin ardından desteklerini esirgemeyen ve bu tür projelerde görev almanın mesleğinde ilerlemenin yanı sıra insani bilinci artırmak adına önemli bir adım olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’ya teşekkür ziyaretinde bulunarak kendilerine plaket takdim ettiler. 

 

Bu haber 612 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...