Şiir, Türk Müziği ve Tiyatro Yarışmalarına başvurular devam ediyor

25 Ocak 2017 17:54

Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma, Türk Müziği ve Tiyatro Yarışmalarına Başvurular devam ediyor.

Yarışma başvuruları şahsen Gençlik Merkezine yapılacak.

GENÇLİK MERKEZLERİ ARASI ŞİİR OKUMA YARIŞMASI TALİMATI

Başvurular 06 Şubat 2016 tarihine kadar devam edecek olup başvuru yapmak isteyen gençlerin talimatlara uygun olarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

Isparta Güzel Sanatlar Lisesi Salonunda 11/12.02.2017 tarihlerinde saat 10.00'da yapılacak yarışmaya başvurular şahsen yapılacak olup Gençlik Merkezinde detaylı bilgi alabilirsiniz.

YARIŞMA KATILMA ŞARTLARI

Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışmalarına gençlik merkezlerine üye 14-24 (14’ünden gün almış, 24’ünü tamamlamamış) yaş aralığındaki tüm gençler başvurabilirler.

YARIŞMA KATEGORİLERİ

Sadece ‘Vatan Sevgisi’ temalı şiir okumalarının sahneleneceği Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışmaları; 14-17 ve 18-24 yaş gruplarında bay/bayan olmak üzere 4 farklı kategoride gerçekleştirilecektir.

YARIŞMA BASAMAKLARI

1) Yarışmalar;

a) İl birinciliği yarışması,

b) Grup birinciliği yarışması,

c) Türkiye finali yarışması,

Olarak 3 (üç) basamakta gerçekleştirilecektir.

2) Bu kapsamda;

a) İl birinciliği yarışması; İl düzenleme kurulları tarafından 2017 yılı Şubat ayında yapılır. Kategori birincileri, grup birinciliği yarışmasına katılmaya hak kazanır.

b) Grup birinciliği yarışması; Genel Müdürlükçe 2017 Mart, Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenir. Birinci olanlar Mayıs ayında yapılacak Türkiye finali yarışmalarına katılmaya hak kazanır.

c) Türkiye finali yarışması; 2017 Mayıs ayı içerisinde Genel Müdürlükçe düzenlenir.

GENÇLİK MERKEZLERİ ARASI TİYATRO YARIŞMA TALİMATI

Başvurular 13 Şubat 2016 tarihine kadar devam edecek olup başvuru yapmak isteyen gençlerin talimatlara uygun olarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

Isparta Güzel Sanatlar Lisesi Salonunda 18/19.02.2017 tarihlerinde saat 10.00'da yapılacak yarışmaya başvurular şahsen yapılacak olup Gençlik Merkezinde detaylı bilgi alabilirsiniz.

YARIŞMA KATILMA ŞARTLARI

Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro Yarışmalarına gençlik merkezlerine üye 14-29 yaş Aralığındaki(2003 ile 1988 yılları arası) tüm gençler, ekipleriyle başvurabilirler.

YARIŞMA KATEGORİLERİ

Tiyatro yarışmaları değerler eğitimi konularında;(Sevgi, Saygı, Sorumluluk, Adalet, Yardım Severlik, Doğruluk, Dürüstlük, Sabır, Üretkenlik, Güven, Hoşgörü, Alçakgönüllülük, Empati, Kanaatkârlık, Çalışkanlık, Ana-baba sevgisi, Vatan sevgisi)

a) Komedi (Güldürme)

b) Dram (Güldürerek düşündürme) türlerinde düzenlenecektir.

Yarışma Basamakları

1) Yarışmalar;

a) İl birinciliği yarışması,

b) Grup birinciliği yarışması,

c) Türkiye finali yarışması,

Olarak 3 (üç) basamakta gerçekleştirilecektir.

2) Bu kapsamda;

a) İl birinciliği yarışması; İl düzenleme kurulları tarafından 2017 yılı Şubat ayında yapılır. Birinci olan ekip, grup birinciliği yarışmasına katılmaya hak kazanır.

b) Grup birinciliği yarışması; Genel Müdürlükçe 2017 Mart, Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenir. Birinci olan ekip Mayıs ayında yapılacak Türkiye finali yarışmalarına katılmaya hak kazanır.

c) Türkiye finali yarışması; 2017 Mayıs ayı içerisinde Genel Müdürlükçe düzenlenir.

YARIŞACAK EKİPLER

1) Yarışmada sahnelenecek eserlerin süresi en az 8 en fazla 12 dakika olmak zorundadır. Ana ve ara dekor taşımaları ile oyun sonrası yapılan selamla süreye dahil edilmez. Sürenin aşılması durumunda ise ilk 4 dakikada her bir dakika için 5’er puan kesme cezası uygulanır. Bu sürenin de aşılması durumunda ekip diskalifiye edilir. Dakikayı geçen her saniye bir dakika olarak kabul edilir.

2) Yarışmaya katılacak ekipler en az 3 en fazla 15 kişiden oluşacaktır. 15 kişi sınırı sadece oyuncular için geçerli olup ayrıca bir ekipte; 1 il sorumlusu, 1 yönetmen, 1 ışıkçı, 1 sesçi ve makyöz ile diğer takım görevlileri bulanabilecektir. Ses ve ışık ayarlamaları için Genel Müdürlük personel görevlendirecektir. Ancak isteyen ekipler kendi ışık ve sesçisini kullanabilecektir.

3) Ekipler; il, grup ve Türkiye Finali’ne aynı eserle katılmak zorundadır.

4) 2017 yılı Kısa Oyun yarışmasına önceki yılda Türkiye finalinde ikinci ve üçüncü olarak dereceye girmiş ekipler farklı bir oyunla tekrar yarışmaya katılabilirler.

GENÇLİK MERKEZLERİ ARASI TÜRK MÜZİĞİ YARIŞMA TALİMATI

Başvurular 20 Şubat 2016 tarihine kadar devam edecek olup başvuru yapmak isteyen gençlerin talimatlara uygun olarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

Isparta Güzel Sanatlar Lisesi Salonunda 25/26.02.2017 tarihlerinde saat 10.00'da yapılacak yarışmaya başvurular şahsen yapılacak olup Gençlik Merkezinde detaylı bilgi alabilirsiniz.

YARIŞMA KATILMA ŞARTLARI

Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışmalarına gençlik merkezlerine üye 18-29 yaş aralığındaki (1999 ile 1988 yılı arası) tüm gençler başvurabilirler.

YARIŞMA KATEGORİLERİ

Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışmaları;

1) 18 – 21 (1999 yılı doğumlular ve 1996 yılı doğumlular),

2) 22 – 29 (1995 yılı doğumlular ve 1988 yılı doğumlular), kategorilerinde; Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Geleneksel Türk Müziği dallarında, ‘Bayan Solo Ses/Erkek Solo Ses ve Solo Çalgı dallarında düzenlenecektir.

YARIŞMA BASAMAKLARI

1) Yarışmalar;

a) İl birinciliği yarışması,

b) Grup birinciliği yarışması,

c) Türkiye Yarı Finali yarışması,

d) Türkiye Finali yarışması

Olarak 4 (dört) basamakta gerçekleştirilecektir.

2) Bu kapsamda;

a) İl birinciliği yarışması; İl düzenleme kurulları tarafından 2017 yılı Şubat ayında yapılır. Birinci olan kişi, grup birinciliği yarışmasına katılmaya hak kazanır.

b) Grup birinciliği yarışması; Genel Müdürlükçe 2017 Mart, Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenir. Birinci olan kişi Mayıs ayında yapılacak Türkiye finali yarışmalarına katılmaya hak kazanır.

c) Türkiye finali ve yarı final yarışması; 2017 Mayıs ayı içerisinde Genel Müdürlükçe düzenlenir.

YARIŞMACILAR

1) Yarışmaya katılacak gençlerin gençlik merkezi üyesi olması zorunludur. Üye olmayanlar üyelik işleminin ardından katılabilir.

2) İl Birinciliği aşamasında kategori birincileri olan gençler Grup Finaline, Grup Finalinde de kategori birincileri olanlar Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazanır.

3) Katılımcılar; İl yarışmasında icra ettiği eseri Grup Yarışması ve Türkiye Finalinde değiştirebilme hakkına sahiptir. (İcra edilecek eser 3 aşamada da katılımcının talebi doğrultusunda değiştirilebilir ancak eser değişikliği Grup Yarışmasından önce Düzenleme Kuruluna sözlü olarak bildirilmesi gerekir.)

4) 2017 yılı Türk Müziği yarışmasına önceki yıllarda derece almış performanslardan sadece Türkiye finalinde birinci olanlar tekrar katılamaz. İkinci ve üçüncü olanlar ise yeniden katılma hakkına sahiptir. Geçmiş yıllarda Türkiye birinciliği elde ettiği halde yaş kategorisinden bir üst kategoriye geçen yarışmacılar tekrar başvurma hakkına sahiptir.

 

 

Bu haber 599 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...