Gelendost’ta sigortasız işçi çalıştıran işletmeye ceza kesildi

24 Aralık 2012 18:36

İl Jandarma Komutanlığı, İl Halk Sağlığı, Defterdarlık, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde Gelendost ilçesinde bir işyerinde yapılan denetimler sonucu, 6 kişinin sigortasız çalıştırıldığı tespit edildi.

Söz konusu işletme sahibine, kanuna aykırı hareket etmekten cezai işlem uygulandı.

İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan duyuruda; “Isparta Valiliğinin oluru ile Isparta ili ve ilçelerinde kamu güvenliği, çevrenin korunması ve toplum sağlığı konularında gerekli denetimlerin yapılması maksadıyla İl J.K.lığı, İl Halk Sağlığı, Defterdarlık, Sosyal Güvenlik Kurumu personelinden oluşan ve müşterek hareket eden ortak bir komisyon kurulmuştur. Teşkil edilen bu komisyon marifetiyle umuma açık yerler zamanlı ve zamansız olarak kontrol edilmektedir.

Bu maksatla 21 Kasım 2012 Cuma günü Gelendost ilçesinde bulunan işletmeciliğini V.E. isimli şahsın yaptığı içkili eğlence yerinde yapılan denetim ve kontrollerde, Jandarma personeli tarafından kimlik bildiriminde bulunmadan çalıştırılan 6 şahıs tespit edilmiş, ayrıca "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan aranan B.Ç. isimli şahıs işletme içinde yakalanmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu görevlileri, sigortasız çalışan 6 şahıs (Bayan ve erkek garson) hakkında işlem başlatmış, İl Halk Sağlığı görevlisi, tesis içerisinde sigara içenleri tespit ederek gerek işletme sahibine gerekse sigara içenlere tütün mamullerinin zararlarının önlenmesine dair kanuna aykırı hareket etmekten cezai işlem uygulamıştır.

İl Defterdarlık personeli ise, masalarda adisyon olmadığına dair tespitlerde bulunarak konu ile ilgili yasal işlem başlatmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

 

Bu haber 799 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...