Kazakistan’dan gelen Doktorlara sağlık turizmi tanıtımı yapıldı

27 Ocak 2017 18:16

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya Valiliği’nin öncülüğünde Kazakistan Antalya Konsolosluğu, Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Kazakistan’daki hedef kitleye yönelik sağlık turizmi hedefiyle gerçekleştirilen tanıtım programı tamamlandı. 4 günlük programda; 15 Kazak doktordan oluşan heyet Antalya ve Isparta’daki hastanelerde inceleme gezilerinde bulundu son gün de sağlık ve sağlık turizmi sektör temsilcileri ile tanışıp karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Türkiye’de sağlık turizmi ve tedavi organizasyonları konusunda da bilgilendirilen Kazak doktorlar, kamu ve özel hastanelerinin fiziki ve teknolojik özellikleri, sağlık için en iyi hizmet kalitesi ile tedavi yöntemleri bulunduğunu ve çok beğendiklerini ifade ederek ülkelerine döndü.

Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Münir Karaloğlu’nun öncülüğünde sağlık turizmi için Antalya ve bölgesinin tercih edilmesi hedefiyle ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde Kazakistan’a yönelik 4 günlük tanıtım programı hazırlandı. BAKA, Kazakistan Antalya Konsolosluğu, Büyükşehir Belediyesi işbirliği POYD ve Rixos Otelleri’nin destekleriyle gerçekleştirilen programa; Güney Kazakistan eyaletinden aralarında başhekim ve başhekim yardımcıları da bulunan 15 doktor katıldı. Aralarında Turkistan Merkez Hastanesi Başhekimi KHamza Doszhanov,  Bölge Kardiyoloji Merkez Hastanesi Başhekim Yardımcısı  Ainur Balabayeva,  Çimkent Şehri 1 nolu Hastanesi Başhekim Yardımcısı  Aigul Sharıpova’nın da bulunduğu Kazak doktorlar, Antalya ve Isparta’daki bazı kamu ve özel sağlık kuruluşlarını gezdi.

ISPARTA VE ANTALYA HASTANELERİ

Kalp ve damar, nöroloji, travmatoloji, onkoloji, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk, hemotoloji ve romatoloji alanlarından uzman doktorlar oluşan heyet üyeleri, Isparta’da yeni hizmet binasıyla dikkat çeken Isparta Şehir Hastanesi, Özel Isparta ve Meddem hastanelerini gezdi yetkililerden bilgi aldı. Kazak doktorlar Antalya’da da bazı kamu ve özel sağlık kuruluşlarında inceleme gezilerinde bulundu. Kazak heyete, Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı Dr. Hüseyin Gül, Özel OFM Antalya Hastanesi’nde Başhekim Dr. Cem Mutlu ve Memorial Antalya Hastanesi’nde ise Sağlık Turizmi Müdürü Dr. Aytaç Ertuna tarafından bilgiler verildi.

Akıllı otomasyon sistemleri, onkolojik tedaviler, organ nakilleri, yoğun bakım, obez hastalara ve estetik yöndeki cerrahi operasyonlar, tedaviler hakkında ayrıntılı bilgiler verilen Kazak doktorların sorularının cevaplandırılmasının ardından hastanelerde kardiyoloji, yeni doğan, yoğun bakım ve diğer servisler gezdirildi. Antalya’da hastanelerin yanısıra sağlık turizminde asistanlık hizmeti veren Remed Asisstance’yi de ziyaret eden Kazak doktorlar, Türkiye’de sağlık turizmi ve tedavi organizasyonu konulu bilgilendirme seminerine de katıldı.

Antalya ve Isparta’nın sağlık kuruluşlarını ve sağlık turizmi potansiyelini yerinde görüp inceleyip meslektaşlarından çalışmalarla ilgili bilgiler alan Kazak doktorlar, programın son günü de sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren kamu ve özel hastaneler ile turizm sektörünün temsilcileri ile toplantıda biraraya geldi. Kazakistan Antalya Konsolos Yardımcısı Nariman Meldebekov, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü Yardımcısı İlknur S. Köker, POYD Başkanı Rixos Downtown Antalya Genel Müdürü Hakan Duran, BAKA Antalya YDO Koordinatör Vekili Alaattin Özyürek, hastaneler ve STK’ların temsilcileri konuk heyet üyeleri ile tanıştı, sağlık ve sağlık turizmi potansiyeli hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Kazakistan Antalya Konsolosluğu yetkilileri ile BAKA uzmanlarının eşlik ettiği Kazak doktorlar, Antalya il merkezinde Kaleiçi, Düden Şelalesi gibi turizm değerlerini de görüp alış veriş merkezlerini de gezdi.

 

Bu haber 624 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...