“Kas Hastalığı birimi kurulmalı”

27 Ocak 2017 18:24

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Isparta Temsilcisi ve KAS KADER Isparta Bölge Sorumlusu Çağlar Özyiğit, Isparta’da kas hastalığından çok fazla anlayan kişinin bulunmadığını ifade ederek, hastanelerde kas hastalığı üzerine bir birim kurulmasını istedi.

28 yaşında, kas hastası olan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Isparta Temsilcisi ve KAS KADER Isparta Bölge Sorumlusu Çağlar Özyiğit, hastalığın tedavisi için kök hücre denemesi yapıldığını ve bunda başarılı olduğunu belirterek, gelişmelerden umutlu olduklarını söyledi. Çalışmanın daha ileriye gitmesi için destek beklediklerini dile getiren Özyiğit, Isparta’daki hastanelerde Kas Hastalığı üzerine bir birim kurulmasını talep etti. Özyiğit, “Bu hastalık genetik bir hastalık ve küçük yaşlarda başlıyor. Genelde genetik olarak aileden geçiyor. Kas hastalığını toplumun yanında doktorlar bile çok fazla bilmiyor. Isparta’da kas hastalığından çok fazla anlayan yok” dedi.

Isparta’da yaklaşık 100 kadar kas hastası olduğunu ifade eden Özyiğit, kas hastalarının birlik ve beraberlik için derneklerine başvuru yapmalarını istedi.

Bu haber 748 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...