“Oğuzata’da 7 yılda 2 bin 928 öğrenciye kurs verdik”

28 Ocak 2017 12:18

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, Kanal32’de yayınlanan Ne Var Ne Yok programına konuk oldu. Programda belediyenin sosyal ve kültürel çalışmalarını anlatan Kayacan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 8 birimi bulunduğunu söyledi. Kayacan, “Kültür, Oğuzata, El sanatları, ISMEK, Müze, Evlendirme, Gençlik Merkezi ve Oyun Evleri birimlerimiz var. Şehrin her noktasına hitap eden bir müdürlüğüz. Şehrin her yerinde kurslarımız ve izimiz var. Yükümüz oldukça ağır diye düşünüyorum” dedi.

BÜYÜK HEYECANLA GELİYORLAR

Isparta’da yılda yaklaşık bin 500 ila bin 600 evlendirme akdi gerçekleştirdiklerini anlatan Kayacan, “Yeni çiftlerimiz genelde ilk müracaatlarında büyük heyecan yaşıyorlar. İlk aşamada 5 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi ile bir eşin Isparta’da ikamet etme şartıyla nikah işlemlerini başlatıyoruz. Daha sonra istedikleri sağlık tabiplerinden, bu kendi aile hekimleri de olabilir, alacakları raporla birlikte yasal şartları tutuyorsa nikah işlemi gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

20 OKULDA 20 BİN BAYRAK DAĞITTIK

Müdürlüğün birçok önemli çalışmaya imza attığını dile getiren İrfan Veli Kayacan, son dönemlerde gerçekleştirdikleri çalışmaları şöyle anlattı: “Isparta Belediyesi olarak müdürlüğümüzün yılda yaklaşık 80 faaliyeti oluyor. Bazı üst düzey projeler yaptık. Bayrağına Sahip Çık projesiyle yaklaşık 20 okulda 20 bin adet bayrak dağıttık. Bayrağın yanında Çanakkale kitapları dağıttık. Bayrak dağıtmalarımız öğrenci ve velilerimiz arasında büyük takdir topladı. Sayın Milli Eğitim Müdürümüz ve okul müdürlerimizin çok desteği oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Tek tek sınıflara girerek bayrağımızın önemini çocuklara anlattık. Bunun yanında bugünümüzü borçlu olduğumuz Kahraman Atalarımıza Mektuplar isimli bir kompozisyon yarışması düzenledik. Bu yarışmayı Milli Eğitim Müdürlüğü’müzle birlikte tüm okullarda gerçekleştirdik. Dereceye girenlere sayın belediye başkanımız ödül verdi. Bu yarışma neticesinde dereceye giren girmeyen tüm eserleri bir kitapta topladık. Bu kitabı şuana kadar ücretsiz olarak yaklaşık 20 bin adet dağıttık. Biz tarihimize, ülkemize ve bayrağımıza sahip çıkacağız. Bunların dışında Isparta Belediyesi ile Isparta’mızı Keşfet projemiz var. Sayın belediye başkanımızın talimatlarıyla gerçekleştirilen bir projedir bu. Proje kapsamında yer alan müzeler ve doğa güzellikleri gezdiriyoruz. Bu projemize devam ediyoruz.”

OĞUZATA’DA 7 YILDA 2 BİN 928 ÖĞRENCİYE KURS VERDİK

Isparta Belediyesi’nin desteklediği Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği’nin kurs faaliyetleri hakkında da bilgi veren Kayacan, “Oğuzata’da 7 yılda 2 bin 928 öğrenciye kurs vermişiz. İnsana ve eğitime verilen yatırımı en iyi şekilde yapıyoruz. Belediye Başkanımız da bu konuda gerekeni yapıyor.Kursa 100 puanla aldığımız bir öğrenciyi 110-120 puana çıkartıyorsak bu bizim için başarıdır. Ama 100 puanla aldığımız çocuğu 100 ya da 90 puanla mezun ediyorsak bunu düşünmemiş lazım. 2015-2016 eğitim öğretim yılında yapılan TEOG sınavında Yusuf Oğuz Kağan Kılıç Türkiye birincisi oldu. Keşke Oğuzata’dan tüm öğrencilerimiz Türkiye birincisi olsa. TEOG grubumuzda ortalama 140 civarında öğrencimiz var. Öğrencileri seçerek alsak başarımız daha artar ama seçmeden almak daha mutluluk veriyor insana. YGS-LYS’de ilk bine girerek büyük üniversiteleri kazanan öğrencilerimiz var” dedi.

EL SANATLARI KURSLARIYLA KADINLARIMIZIN EV EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLIYORUZ

Öte yandan el sanatları alanında açılan kurslar hakkında bilgi veren Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, şunları söyledi: “Fatih, Davraz, Batıkent, Halıkent, Doğancı, Halife Sultan, Hisar, Zafer, Anadolu, Modernevler, Bahçelievler mahalleleri ile Gökkubbe Fuar Alanı’nda el sanatları kursları açarak bu kurslardaki kursiyerlerimize hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Sayın başkanımızın talimatlarıyla bunu çoğaltıp tüm mahallelerde kurs açmayı planlıyoruz. Bu kurslarda yaklaşık 242 civarında kursiyerimiz var. Kursiyerlerimizin istek ve yeteneklerine göre el nakışları yaptırıyoruz. Biz mahallelerimizde kadınlarımızın ev ekonomilerine destek vermelerini istiyoruz. Bu kapsamda kadınlarımızın projelerini seçiyoruz. Bu projelerinin açtığımız sergilerde satışını yapıyorlar. Ayrıca belediye olarak biz malzeme desteği veriyoruz. Gerekirse kadınlarımızın ürettiği ürünlerin satışlarını bizler yapacağız. Ev ekonomilerine bu şekilde fayda sağlayabileceğimizi düşünüyorum.”

7 YILDA 19 BİN 461 KİŞİ KURSLARA KATILDI

Son olarak ISMEK’in çalışmalarına değinen Kayacan, 7 yılda 291 branşta kurs açtıklarını ve toplam 19 bin 461 kişinin bu kurslara katıldığını söyledi. Kayacan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurslarımıza ilgi çok fazla. Kurslarımızın ücretsiz olması da halkımız için çok önemli. Kurslarda 2 hedef kitlemiz var. yaz kurslarımızı 9-15 yaş arasındaki çocuklarımıza açıyoruz. Öğretim yılı boyunca da 9 yaşından itibaren olan öğrencilere gitar, bağlama, yüzme, basketbol, halk oyunları gibi kursları da açıyoruz. Ama ana kriterlerimizde mevzuata uygunda 15 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımız bizim kurslarımıza başvuru yapıyorlar. Kurs sonucunda başarılı olmaları durumunda sertifika almaya hak kazanıyorlar. Bu sertifikalar bir yere başvururken istenebiliyor. Kurslarımız tamamen ücretsiz. Özellikle üniversite öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda kurslarımızı açıyoruz. Talebe göre açtığımız için kursiyer sıkıntısı çekmiyoruz. 15 yaşının altındaki çocuklarımıza katılım belgesi veriyoruz.

EN ÇOK HANGİ KURSLAR TALEP GÖRÜYOR?

Bilgisayar, İngilizce, Arapça, diksiyon, drama, bağlama, hasta kabul işlemleri, satranç, halk oyunları, işaret dili, step aerobik, plates, çini işlemeciliği, resim, ebru, ahşap süsleme, aşçı çırağı, yaş pasta yapımı ve Almanca kursları şuanda mevcutta açılan kurslarımız. Bunların içerisinde en çok İngilizce, Arapça, bilgisayar, diksiyon, işaret dili, hasta kabul işlemleri, bağlama, plates, aşçı ve pasta yapımı yardımcılığı kursları çok talep görüyor.

 

 

Bu haber 773 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...