Davraz ziyaretçi akınına uğradı

31 Ocak 2017 17:45

Davraz Kayak Merkezi’ne sömestr tatiliyle birlikte ziyaretçi akınına uğradı.  Otellerde doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.

Toros Dağları'nın zirvesinde kurul 2 bin 635 metre yüksekliğindeki  Davraz Kayak Merkezi’nde sömestr tatiliyle birlikte en yoğun dönem yaşanıyor.  Haftasonu özellikle günü birlikçilerin akın ettiği kayak merkezini  hafta sonunda  yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi.   Kar kalınlığının oteller bölgesinde bir buçuk, zirveye yakın noktalarda ise 3 metreyi  bulduğu kayak merkezinde, kayak sporuna gönül verenler 4 mekanik tesisle   çıktıkları zirvede kayak yapma imkanı buluyor. Oteller bölgesini tercih eden günübirlikçiler ise kiraladıkları kızaklarla günün keyfini çıkarıyor

Davraz Kayak Merkezi’nde Türkiye'nin dördüncü büyük gölü Eğirdir Gölü manzarasında kayak yapma imkanı var. Bunu fırsat bilen kayakçılar fotoğraf çekmeyi de ihmal etmiyor. Antalya'dan Davraz’a gelen Cem Şahin Antalya'da Saklıkent Kayak Merkezi olmasına rağmen ulaşım kolaylığı ve pistlerin iyi olması nedeniyle  Davraz'ı kayak için tercih ettiğini  söyledi.  Burada çok farklı pistlerde kayak yapabildiğini, aktaran Şahin, göl manzarasının da kayakçılar için tercih sebebinin olduğunu  söyledi. İbrahim Göktaş da “Yıllardır buraya geliyorum. İstanbul’da yaşıyorum pistleri manzarası diğer kayak merkezlerine göre daha güzel ve kayak yapma maliyeti oldukça ucuz. Bu da hem cazip hem de eğlenceli” dedi.

Kayak sever Mustafa  Ünal da  “Burayı seviyoruz. Teleferik sıkıntısı haricinde her şey çok güzel” diye konuştu. Günübirlikçi olarak Muğla’dan gelen Gül Yüceer de  “Buraya Muğla’dan geldim. İlk kez geliyorum. Güzel ama yerleşke açısından biraz dağınık buldum.  Burada kızak yaparken kayak yapanlar da var. Bu çocuklar için tehlikeli olabilir.

 

Bu haber 494 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...