“Milletimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var”

31 Ocak 2017 17:59

Yeni Anayasa değişikliği milletin önüne geliyor. Nisan ayında yapılması beklenen referandum öncesi Meclis Genel Kurulu’nda tercihini ‘EVET’ yönünde açıklayan MHP’ye yönelik eleştirilere ve parti tabanının bölündüğü yönünde tartışmalara MHP İl Başkanı İsa Yalçın ilk kez yanıt verdi.

Yeni Anayasa değişikliği için millete gidilmesinden birilerinin sancılarının olduğunun düşünülmesi gerektiğini belirten Yalçın, “Sayın Genel Başkanımız Türkiye’nin 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonraki süreçte bir insiyatif alarak ülkemizde tartışılan hükümet sistemiyle alakalı bazı değişikliklerin TBMM’de görüşülmesi ve arkasından millete gidilmesini önerdi. Milletin iradesiyle seçilmiş gazi meclis, görüşmelerini yapıyor ve milletvekilleri orada bir sonuca varıyorlar. Arkasından da sayısal anlamda bu sonuç 367’yi geçmediği için millete gidiyor. Bu süreçlerde sürekli tartışarak gelen bu maddelerle ilgili birilerinin milletin önüne gitmesinde sancılar olduğunu düşünmek lazım.Sayın genel başkanımızla ilgili hep ilk anda bir propaganda oluyor ve tepki çekiyor. Fakat yıllar bize gösterdi ki sonunda hep haklı çıkan bir liderimiz var” şeklinde konuştu.

Öte yandan yeni anayasa değişikliği ile ‘rejim değiştiriliyor’ eleştirileri getiren CHP kanadına seslenen MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Devlette rejim değiştiriliyor diyenlere sormak lazım. Devletin organizasyon yapısıyla ilgili neler değişiyor? Düşünülen değişiklikler millet iradesinden geçerse hükümetin sistemiyle alakalı durumlar. Önümüzdeki günlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin bakış açısını biz anlatacağız. Ama burada vatan elden gidiyor diyenlerin önce, bu vatanı bölmek ve bu ülkede Kürdistan devleti kurmak isteyenlerle işbirliklerini kessinler. Zaman içerisinde birçok samimi insanı zehirleyerek, bu FETÖ örgütünün ülkeye vermiş olduğu en büyük tahribattan faydalanmak isteyen bir siyasi parti, bunun başında da Cumhuriyet Halk Partisi var. CHP’nin Cumhuriyet tarihi boyunca özellikle son 50 yıllık siyasi tarihte, 1960 ihtilalinden sonraki süreçte tavır ve davranışlarına bakılırsa da burada maalesef iyi niyetli olmadıkları ortaya çıkıyor” dedi.

Diğer tarafından MHP tabanının ikiye bölündüğü iddialarına da değinen Yalçın, “Milliyetçi Hareket Partisi’nde partinin mensubiyet şuurunda olan ve nefer ruhuyla çalışan herkesin bilmesi gereken şudur; ben bir üye ve partime bağlı biri olarak eğer genel merkezimizin almış olduğu kararın yanında yer alarak sonuçta çok güzel şeyler olacaksa bu kazanılan zaferin altına imza atmış olurum, sonuçta farklı şeyler olacaksa da görevimi yerine getirmiş olmanın rahatlığı içerisinde olurum. Milletin önünde tartışılmadan bu şekilde millete korku vermek ancak düşmanların işine yarar. Milletimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır” diye konuştu.

 

Bu haber 528 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...