Yeni kimlikler randevu ile alınabilecek

1 Şubat 2017 16:50

Kimlik değiştirme başvuruları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. 2017 yılına girmemizle birlikte yeni çipli kimlik kartı başvuruları da başladı. Peki, kimlik değiştirme başvurusu nasıl yapılıyor? Yeni kimlik için gerekli evraklar nelerdir?  Yeni çipli kimlik kartı başvurusu tüm ülke genelinde olduğu gibi Isparta’da da devam ediyor. Yeni nesil nüfus cüzdanı yerine geçecek olan çipli kimlik kartı, online randevu sistemi aracılığıyla sıra beklemeden alınabiliyor.

Vatandaşlar, online randevu sistemiyle Nüfus Müdürlüğü dairelerinde sıra beklemeden kimlik kartı başvurusu yapabilirken, işlem için gerekli tüm detayları "https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr/" adresinde öğrenebilecek. Bunun yanı sıra 199 numaralı hattan da randevu alınabilecek.

Başvuru sırasında nüfus müdürlüğü personeli, başvuru sahibinin T.C. Kimlik Numarasını sorgulayacak, ardından kimlik kartı bilgileri ve son aldığı kimlik kartı bilgilerini kontrol edecek.İlk defa kimlik kartı başvurusunda nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı vb. belgeler ile son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik bir adet fotoğraf istenecek.

Başvuru sırasında kişinin biyometrik verileri, parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi olarak hem sağ hem sol içi alınacak.  On beş yaşını tamamlamış olan kişiler başvurularını şahsen yapabilecek. Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartlarının kullanım ömrü ise 10 yıl olacak.

Bu haber 584 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...