Zabun yeni sistemin faydalarını sıraladı

2 Şubat 2017 14:41

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, halkın onayına sunulacak Anayasa Değişiklik Taslağı ile kalıcı siyasi istikrar, hızlı ve etkili icraat ile güçlü yönetim ve güçlü Türkiye hedefinin gerçekleşeceğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, nasin ayında gerçekleşmesi tahmin edilen referandum ile Anayasa değişiklik paketinin yürürlüğe gireceği beklentisi içerisinde olduklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni içene Anayasa değişiklik taslağının faydalarından bahseden Zabun, 'kalıcı siyasi istikrara' dikkat çekti. Değişikliğin güçlü yönetim ve güçlü Türkiye'yi öngördüğünü belirten Zabun, yeni sistemin faydalarını 5 maddede sıraladı:

-Kalıcı Siyasi İstikrar

-Hızlı ve Etkili İcraat

-Güçlü Yasama Güçlü İcraat

-Güvenli ve Huzurlu Türkiye

-Güçlü Meclis, Güçlü Temsil

-Birlik ve Uzlaşma

-Güçlü Yönetim, Güçlü Türkiye.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Anayasa değişiklik paketine 'evet' denmesi durumunda bundan sonraki seçimlerde mutlaka sadece tek başına iktidar çıkacağını söyledi. Zabun, Siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. İki seçim arasında (5 yıl) kesintisiz icraat olacak. Uzlaşma kültürü gelişecek. Hükümet kurulmama sorunu olmayacak. Hükümete güven oyunu millet verecek" dedi. Zabun, diğer maddelerin faydalarını ise şöyle açıkladı:

 HIZLI VE ETKİLİ İCRAAT

Hızlı ve etkili yönetim; ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi olacak. -Hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacak. -Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş hakim olacak. -Bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak. -2023 ve ötesine uzanan hedeflerimiz ivme kazanacak.

GÜÇLÜ YASAMA, GÜÇLÜ İCRAAT

Vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek. Yasama (meclis) ve yürütme (hükümet) güçlenecek. - Devletin gerçek sahibi millet olacak. -Yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. -Hükümet icraat yapacak, meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak. -Meclis ve hükümeti, her ikisini de millet seçecek vedenetleyecek.

 GÜVENLİ VE HUZURLU TÜRKİYE

Güçlü hükümet, huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatıolacak. -Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi terörle mücadelemize güçkatacak. -Kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikalarımız daha etkin şekilde işletilecek. -Terörle etkin mücadele edilecek. - Terör Türkiye’nin gündeminden düşürülecek. Güvenlik politikalarında hızlı ve etkin karar alınacak. - İnsanımız özgürlüklerini güvenli bir ortamda yaşacak.

GÜÇLÜ MECLİS GÜÇLÜ TEMSİL

Meclis asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacak ve hükümeti millet adına denetleyecek. -Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek, meclis aynı zamanda seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı ve kabinesini denetleyecek. -Milletvekili, kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için, halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak. -Kanun yapımında meclis iradesi ön plana çıkacak.

BİRLİK VE UZLAŞMA

Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak. -Hükümet ve meclisin uyumu önem kazanacak. -Karşılıklı seçim yenileme yetkisi, hem Cumhurbaşkanı’nın hem meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına geliyor. -Birlikte seçimleri yenileme ihtimali, krizlerin uzlaşma yolu ile çözümünün yolunu açacak. -Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak. -Siyasette daha sorumlu, daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hakim olacak.

GÜÇLÜ YÖNETİM GÜÇLÜ TÜRKİYE

Güçlü hükümet sistemi, ülkemizi bölgesinde ve küresel siyasette daha etkili bir konuma yükseltecek.

Bölgesel ve küresel barış ile istikrara katkımız artacak. -Suriye’deki Fırat Kalkanı Operasyonu örneğinde görüldüğü gibi, uluslararası işbirliği ve terörle mücadele imkânları genişleyecek. - Uluslararası sorunların çözümünde söz ve hak sahibi olmak konusunda elimiz güçlenecek. -Öncü ülke olma hedefimiz, yeni yönetim sistemimizle birlikte daha kısa sürede gerçekleşecek. -Sorun çözen, güçlü bir ülke olarak bölgede etkinliğimiz artacak.

 

Bu haber 535 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...