Fatih Mahallesi’ne yapılacak okulun ihalesi 13 Ocak’ta

24 Aralık 2012 18:49

Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Bölümünden Sorumlu Müdür Yardımcısı Eşref Özkan 3 bin 300 metrekaresi Merhum Kadir Boylu’nun eşi ve çocukları tarafından bağışlanan ve toplam 4 bin 800 metrekarelik arsaya yapılacak 24 derslikli okulun ihalesini 13 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştireceklerini söyledi.

Söz konusu arsanın kamulaştırma çalışmalarının yaklaşık 3 yıldır sürdüğünü ve artık tamamlandığını ifade eden Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Bölümünden Sorumlu Müdür Yardımcısı Eşref Özkan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Bilindiği gibi 2009 yılında Merhum Kadir Boylu’nun eşi ve çocukları Fatih Mahallesi Adliye Sarayının yaklaşık500 metreüst tarafındaki toplam 3 bin600 metrekarebüyüklüğündeki arsayı Müdürlüğümüze bağışladılar.

Biz de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu arsanın çevresindeki alanları da gerek satın alarak gerek belediyeye ait olan bölümünü belediyeden talep ederek arsanın toplam büyüklüğünü 4 bin 800 metrekareye kadar çıkardık. 3 yıldır bu arsanın kamulaştırma çalışmalarını sürdürdük. Bu süreçte gerçekten büyük zorluklarla aştık. Çünkü, özellikle satın aldığımız alanların gerçek sahipleri vefat ettiği için varislerini bulmak kolay olmadı. Bulduğumuzda da onları ikna edip arazilerini satın almak da kolay olmadı. Bu konudaki iş ve işlemlerin uzamasında arazisini satmak istemeyen varislerle olan mahkeme süreci de büyük etken oldu. Zira mahkeme süreci uzadı, varislerle olan anlaşmazlıklar giderildi. 40 metrekarelik bir alanı olan bile bizi çok uğraştırdı. Neticede tüm bu zorlukları aşarak söz konusu arazinin tamamının kamulaştırmasını bitirdik.  Artık okulun yapılmasına ve bunun için de ihale sürecine geldi. 24 Derslikli Temel Eğitim Okulu olarak inşa edilecek okul istenirse İlkokul istenirse Ortaokul şeklinde dizayn edilebilecek. Okulun ilkokul mu yoksa Ortaokul mu yapılacağı o yerleşim alanının hangi okula ihtiyacı olduğunun tespitine göre karar verilecek.

Bu okulumuzun ihalesini 13 Ocak 2013 tarihinde Öğretmenevinde kapalı zarf teklif usulü ile yapılacak. İhaleyi kazanan firma okulu yapacak ve Müdürlüğümüze teslim edecek.

Ben, eğitime büyük önem vererek şehrimiz Milli Eğitimine arsalarını bağışlama nezaketinde bulunan Merhum Kadir Boylunun eşi ve çocukları ile Belediye’ye teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

 

Bu haber 1603 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...