Sebze, meyve fiyatları normale döndü

3 Şubat 2017 18:12

Havaların yurt genelinde olduğu gibi Isparta'da da artmaya başlamasıyla birlikte Halk Pazarında sebze ve meyve fiyatlarında bir miktar düşüş yayandı. Oda Başkan Yardımcısı Ercan Kıvrak, havaların bu şekilde gitmesi halinde 10 - 15 gün içerisinde fiyatların normal seyrine gireceğini söyledi.

Türkiye genelinde havaların ısınmaya başlaması özellikle yaş sebze ve meyve fiyatlarında kendini gösterdi. Isparta Toptancı Hali'nde komisyoncular, havaların ısınmasıyla birlikte sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşanacağı yönünde beklenti içine girdi.

Isparta Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkan Yardımcısı Ercan Kıvrak, yaşanan soğuk havayla birlikte artan sebze ve meyve fiyatlarının, sıcaklıkların artmasıyla birlikte tekrar mevsim normallerine döneceğini bildirdi. Bu fiyat düşüşünün birdenbire olmayacağını ifade eden Kıvrak; "Fiyatlarda soğuk havaya göre düşüş yaşanacaktır. Fakat birdenbire bir düşüş yaşanmaz ama 10-15 gün içinde sebze ve meyve fiyatları normal seyrine girer. Özellikle yeşil sebze, salata ve az da olsa domateste düşüş yaşanır" dedi.

Her hafta Salı günleri kurulan Halk Pazarında satış yapan Sebzeci esnafı Ahmet Yılmaz da hava sıcaklıklarının her geçen gün sebze ve meyve fiyatlarını düşüreceğini tahmin ettiklerini söyledi. Salatalık fiyatının 5 TL'den 3 TL'ye düştüğünü belirten Yılmaz, bu düşüşün sıcaklığa bağlı olarak düşebileceğini sözlerine ekledi.

 

Bu haber 604 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...