´´Bu atılan adımla Cumhuriyete de, Millete de, Devlete de sahip çıkılmıştır"

4 Şubat 2017 10:42

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, "siyasal haklarımız ve zaman içerisinde söylemiş olduğumuz eleştirilerimiz bizde baki kalmak şartıyla bugün Türkiye gerçeklerini görerek bir adım atılmıştır. Bu atılan adımla Cumhuriyete de, Millete de, Devlete de sahip çıkılmıştır" dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, nisan ayında yapılması muhtemel olan referandumla ilgili partisinin 'evet' kampanyası yürüteceğini söyledi. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin talimatları doğrultusunda halkı bilgilendireceklerini ve 'EVET'e davet edeceklerini kaydeden Yalçın, Anayasa değişiklik taslağı ile devleti temsil eden bakanlara siyaset yapma yasağı geleceğini bildirdi. Yalçın, şöyle dedi:

"Milletvekilliğinden, siyasi bir kişiden bakan olması büyük sıkıntıdır. Bakan devleti temsil eder. Zaten yürütmenin siyasi partilerin kadrolarından seçilen milletvekillerinden oluşuyor alması uzun zamandır tartışılıyor. Cumhuriyet Hükümetini temsil etme noktasında bakanların daha bağımsız olması konuşuluyordu. Zaten bakanları direk halk seçemiyor. Cumhurbaşkanı ve başbakan tarafından görevlendiriliyor. Halk direk olarak Cumhurbaşkanını seçiyor. Yeni düzenleme ile cumhurbaşkanı da yürütmenin temsilcilerini kendisi belirleyecek. Siyaseten tek kişi seçilmiş olacak. O da cumhurbaşkanı. O'nu da halk seçecek. Yüzde 51 oy alacak, cumhurbaşkanı seçilecek

" MHP İl Başkanı Yalçın, partili cumhurbaşkanlığı sistemi ile tarafsızlığın kaybedileceğine yönelik eleştirilere de cevap verdi. Yalçın, "Erbakan Hoca Saadet Partisi'nden seçilmiş bir cumhurbaşkanı olsaydı, Recep Tayyip Erdoğan da başbakan olsaydı o siyasi kadroların tercihi kim olurdu? Herkes Erbakan hocaya giderdi. Rahmetli Demirel Cumhurbaşkanı olduktan sonra partinin adı değişmesine rağmen DP'nin doğal lideri olarak kaldı" dedi.

SANAL KORKU YARATILIYOR

Anayasal değişiklikle sanal bir korku yaratılmaya çalışıldığını belirten Yalçın, şöyle devam etti: "Bu Anayasal değişiklikle sanal bir korku yaratılıyor. Böylesine önemli bir adım atılmıştır. Türkiye'de siyasal birlikteliklerin olabileceğinin karşısında durmak doğru değildir. Bu atılan adımla Cumhuriyete de, Millete de, Devlete de sahip çıkılmıştır. Bunun aksi düşünenler Türkiye'de Yeni Kapı ruhunu ortadan kaldırmak istiyorlar. Yeni Kapı ruhu bu tehlikeler devam ettiği sürece devam edecektir.

Mevzu bahis olan vatansa gerisi teferruattır. Siyasal haklarımız ve zaman içerisinde söylemiş olduğumuz eleştirilerimiz bizde baki kalmak şartıyla bugün Türkiye gerçeklerini görerek bir adım atılmıştır. Atılan bu adıma karşı çıkanlar bir siyaset uğruna ülke geleceğini riske atanlardır."

 

Bu haber 573 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...