ŞEHİR’E 500 BİN GÜL FİDANI DİKİLİYOR

4 Şubat 2017 10:44

Park ve Bahçeler Müdürlüğünün gül dikim çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehre klasik güller, peyzaj gülleri, nostalji gülleri, masal gülleri ve sarmaşık gülleri olmak üzere çeşitli renklerde toplam 500 bin adet gülfidanı dikileceğini kaydetti.

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, havaların son birkaç gündür yumuşamasının ardından gül dikim çalışmalarını hızlandırdı. Sezon boyunca 500 bin adet gülfidanını daha toprakla buluşturmayı hedefleyen Isparta Belediyesi 10 binlerce gülün dikimini sürdürüyor. Bu sezon gülfidanının yanı sıra yine en az 100 bin adette ağaç fidanının dikimi gerçekleştirilecek.

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü gülfidanı dikimi çalışmalarını sürdürüyor. Hava şartlarına bağlı olarak dikim işleri devam ederken, son günlerde havaların yumuşamasıyla birlikte gülfidanları yine kavşaklara, refüjlere ve parklara dikiliyor.

Şehre gülfidanlarının dikim çalışmalarına kaldıkları yerden devam ettiklerini aktaran Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, geçen yıl 280 bin adet gülfidanının toprakla buluşturulduğunu hatırlattı. 

Bu yılda gül dikim çalışmaları kapsamında şehre klasik güller, peyzaj gülleri, nostalji gülleri, masal gülleri ve sarmaşık gülleri olmak üzere çeşitli renklerde güllerin dikildiğini kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’yı gül merkezi yapmak istediklerini belirtti. Geçen yıl dikilen güllere bu yılda 500 bin adet daha gülfidanının ekleneceğini dile getiren Günaydın, gül dikimi çalışmalarının yanı sıra yine ağaç dikimlerinin de devam edeceğini aktardı. 1,5 yıldan buyana şehir süsleme sanatına ağırlık verdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gül dikimlerinin de yine şehir süsleme sanatı içerisinde değerlendirilebileceğini kaydetti.

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...