“Isparta’nın DAVOS gibi toplantıların olabileceği bir kent olmasını istiyoruz”

4 Şubat 2017 10:55

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ikametini Isparta’ya alan öğrenciler için otobüse biniş ücretlerinde indirim yaptıklarını ifade ederek, Öğrenci Konseyi’nin 25 bin öğrencinin kaydı için söz verdiğini ancak şuan ki sayının bunun çok altında olduğunu söyledi. Başkan Günaydın, Öğrenci Konseyi’ne seslenerek, “Sözlerini tutsunlar” dedi. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kanal32’de yayınlanan Ne Var Ne Yok? Programının canlı yayına konuk olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kitap fuarından altyapı yatırımlarına kadar birçok konuda açıklama yapan Günaydın, kar yağışı sonrası kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap verdi. Günaydın, otobüs ücretleri artışına değinerek, ikametini Isparta’ya alan öğrencilere yönelik başlatılan kampanyanın devam edeceği ancak Öğrenci Konseyi’nin 25 bin ikamet getirme sözünü tutması gerektiğini ifade etti.

BİRÇOK ÜNLÜ YAZAR ISPARTA’YA GELECEK

İlk olarak Isparta’da 3-12 Mart tarihleri arasında düzenlenecek kitap fuarını anlatarak başlayan Başkan Günaydın, “Daha önceki dönemlerinde de düşünülen bir konuydu. Ancak geniş kapsamlı fuar yapabilmek için geniş kapsamlı bir mekân olması gerekiyordu. Fiziksel ortam en iyi olan ve aynı zamanda ruh sağlığını sıkmayacak bir yerin olmasını önemsiyorduk ve Gökkubbe’yi yaptık. Gökkubbe’de bugüne kadar 4 büyük fuar yapıldı. Gökkubbe’de 9 bin m2 kapalı alanımız var. En büyük şehirlerde 4 bin m2 içerisinde bu kitap fuarlarını yapıyorlar. Biz kısmet olursa 9 bin m2 içinde yapacağız. Maksimum 90 yazarla görüşülüyor. Onların imza günleri olacak. Türkiye’nin en popüler, en büyük yazarları geliyorlar. Örneğin İlbey Ortaylı, Sinem Meydanlı, Ayşe Kulin, Ahmet Şafak gibi yazarlar gelecekler. Görüşümüz demokrat. Her görüşten yazar gelecek. Sağcı, solcu diye ayırmadık. Tanınmış sağcı da hatta solcu da olsa bunların vatansever yazarlar olduğunu biliyorum. Yurtdışına giderek Türkiye’yi kötüleyenleri bunun dışında bırakıyorum. Onların dışında hemen hemen tüm yazarlarımız vatansever. Yakalarında Atatürk ve Bayrak olan kişiler. Ben onları milliyetçi olarak görüyorum. Kendileriyle konuşuldu. Ana konu vatansa gerisi teferruattır. O yüzden Türkiye gelecek buraya.

NİYETİM ÖMÜR BOYU BU KİTAP FUARININ OLMASIDIR

Yazarlarımızın imza günleri olacak. Onların günleri ve saatleri belirlenecek. Bunu kamuoyuna duyuracağız. Çok profesyonel şekilde kitap fuarımızı 3-12 Mart arasında gerçekleştireceğiz. Bu Isparta için ilk olacak. Benim niyetim ömür boyu bu kitap fuarının olmasıdır.

ISPARTA’YI BÜYÜK BİR MARKA OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ

Isparta’nın bütün özellikleri olan bir şehir olmasını istiyoruz. Tüm sosyal etkinliklerin rahatlıkla olabildiği bir kent olmasını istiyoruz. Isparta’da örneğin Davos gibi toplantıların olabileceği bir kent olmasını istiyoruz. Kısacası Isparta’yı büyük bir marka olarak görmek istiyoruz. Otellerimiz bir yandan desteklenecek. Davraz Dağı’ndaki oteller desteklenecek” şeklinde konuştu.

ALLAH GÜÇ, KUVVET VERSİN DESENE BANA. HA GAYRET DE, GÜZEL BİR ŞEY SÖYLE!

Öte yandan kar yağışı sonrası kendisine bazı eleştiriler geldiğini anlatan Başkan Yusuf Ziya Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birinci kar yağışında çocuk oyuncağı gibi atlattık. Aslında 12 santimetre kar yapmıştı. İkincisinde de bir o kadar yağdı. Üçüncüsünde ise şehrimizin alt tarafında 305 santimetre, üstünde 45 santimetreyi geçen kar yağışı oldu. Bu arada hiç durmadan yağdı. Arkasından don olayı oldu. Bu kar da zorlanıldı. Ama şebeke anayollarını kapatmadık. Fakat Isparta merkezde 1800 tane ara sokağımız var. Bu ara sokaklarımızda 3,5-4 metre yollarımız var. Zaten arabanın boyu 1,60-1,80 metre. Tam yanaşmamış geriye bir şey kalmıyor. Greyderler oralara giremediler. İnsanlar arabalarının üstünü açmak da sıkıntı yaşıyor. Sonra internette ‘nerede bu belediye başkanı’ diyorlar. Bunu 1 günde kim kaldırabilir? Allah’tan başkası kaldıramaz. O zaman sen belediye başkanına söz söylemek için bahane arıyormuşsun. Neden yapıyorsun bu hareketi? Allah güç, kuvvet versin desene bana. Ha gayret de, güzel bir şey söyle. Ama çirkin kelimelerle karşılaştık. O arada muhtarlarımızın büyük kısmı bunun farkına vardılar. Muhtarlar internette bana teşekkür ettiler. Bu sefer aynı insanlar muhtarlara saldırmaya başladılar. Muhtarlar onlara cevap vermeye başladılar. Sanki memlekete bir savaş oluyor. Ama giremediğimiz yerlerde kumlama yaptık. Arabalarımızın yetişemediği yerlerde el küreği yaptık. Bugün 4 tane daha araç siparişi verdik. Ayrıca kar atıcı bir ilave daha ettik. Karı alarak kamyona atan Erzurum’da araçlar var. Onlar incelendi. Onlardan da almak istiyoruz. 1800 ara sokağı da temizleyeceğiz. Ayrıca Emre Mahallesi’nde dağa çıkan yolun açılmasını istiyorlar. Bizim önceliğimiz hastanemiz, postanemiz gibi önemli yerler.

BAZI ÜLKELERDE EVİNİN ÖNÜNÜ TEMİZLEMEYENE CEZA YAZIYORLAR

Almanya’da, Hollanda’da, İskandinavya ülkelerinde karda ev ve işyerinin önünü temizlemezse ağır ceza var. Biz bütün kaldırımları temizlemeyi hedefliyoruz. 1 hafta içinde temizledik. Evinin önünü temizlemeyip de birinin kolu kırılırsa hastane masrafından, iş kaybına kadar bunların hesabını o şahsa yazıyorlar. Ayrıca ağır bir ceza da yazıyorlar. Ocağına incir ağacı dikecek tarzda rakam geliyor ceza geliyor. Bir kürek de sen sallayıver! Greyder ana şebekede gidiyor. Kenarlarda arabalar olduğu için onların etrafı kapanıyor. Don gelmeden 2 kürekle ön tarafa aç sabah da çık git oradan. Onu temizlemiyor. En tehlikeli yer Binbirevler’in en tepesindeki evlerdir, bir de Dere Mahallesi’nin yukarısıdır. Ben gece gündüz oralara gidiyorum kontrol ediyorum. O arada vatandaşın birisi eline küreği almış. Bana kürek sallıyor.

YENİ OTOGAR İHALESİ 6 MART’TA

Çünür kavşağının istimlaklarını bizzat bitirdim. Kavşağın olduğu yerdeki arazileri karayollarının istimlak etmesi lazımdı. Ama kar kürümenin yanında onu da çıkarıvereyim dedim, çıktı. Hatta sayın milletvekili bunları bizde yapabilirdik sen niye yaptın dedi. Arsaları bitirdik. Bölge müdürlüğü projeleri çiziyor. Otogar projemizle birlikte orası da bitecek.  Birde Kolçelik kavşağımız var. Bunu da yaparsak 3 kavşağımızda yapılmış olacağız. Yeni Otogarın ihalesi Atatürk’ün Isparta’ya geldiği gün olan 6 Mart’ta yapılacak.

ORANTIYA BAKSAK 25 KURUŞTAN DAHA FAZLA ZAM YAPMAMIZ GEREKİYOR

Son olarak halk otobüs ücretlerine 25 kuruş zam yapıldığını belirten Başkan Günaydın, “yıldır zam yapılmıyordu, mazota her gün zam geliyor. Geçen hafta 14 kuruş birden geldi. 7 kuruş, 8 kuruş ayrıca zam geldi. Geldileri sayamıyoruz. Doların artışı çok çirkin oldu. Dolar neredeyse 4 liraya gidiyordu. Herhalde şuanda 3,80’e ulaştı. Orantıya baksak 25 kuruştan daha fazla koymamız gerekiyor. Halk Otobüsçüleri çok anlayışlı insanlar. Mehmet bey bu konuda tüm yükü çekiyor. Diğer ortakların ona baskısı oluyor. 1,5 lira olan 1,75 TL oldu. Ben zammı sevmeyen, zamsız çalışmayı seven birisiyim. 10 yıldır suya ben zam yapmadım. Atık su vergisini ben koymadım, onu devlet koydu. Türkiye’nin en temiz, en ucuz suyu Isparta’da. Bir ara su 60 kuruştu. Şuanda 80 kuruş. Belki dünyada zor bulunacak bir durum bu. Örneğin Trabzon’da 3,70-4 TL. Bizde 80 kuruş” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ KONSEYİ SÖZLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ

İkametini Isparta’ya aldıran öğrencilere yönelik kampanyanın devam edeceğini kaydeden Başkan Günaydın, şunları söyledi: “İkamette 25 kuruş fark var. 5 bin küsur kişi ikametini aldırmış ama burada sayı daha fazla olmalı. Öğrenci Konseyi Başkanı ve grubu makamıma geldi. Ben 40 kuruş fark yapmıştım ‘bunu 20 kuruşa indirelim yoksa boykotta yapılacak’ dediler. Bana ‘siz farkı 25 kuruş yapın en az 25 bin öğrencinin ikametini aldıracağız’ dediler. Ama sayı şuanda çok az. Öğrenci Konseyi sözlerini yerine getirmedi. Belki de 25 kuruş farkını 35 kuruşa çıkarabilirim. Gelsinler, ondan sonra da lakır lakır kayıtlar başlasın. Burada 80 bin öğrenciden bahsediliyor. 8 ay onların altyapısını ben çekiyorum. İller Bankası’ndan hakkımızı başkaları yiyor. Neden Isparta’nın hakkını yedireceğiz. Yazık değil mi Isparta’ya? Bu projeye devam edeceğiz.”

 

 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...