“Vergisini düzenli ödeyenlere indirim müjdesi bekliyoruz"

7 Şubat 2017 16:10

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, "Vergi indirimi için Hükümetimize teşekkür ederiz, vergisini düzenli ödeyenlere de indirim müjdesi bekliyoruz" dedi.

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın açıkladı vergi indirimleri konusunda Hükümete teşekkür etti. Vergisini düzenli olarak ödeyenlere de indirim yapılmasını beklediklerini belirten Adar, şu açıklamayı yaptı: “Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a son günlerde piyasada canlanmayı sağlamak üzere açıkladığı vergi indirimleri için Türk özel sektörü adına teşekkür ediyoruz.

Bir süreden beri hem TOBB Başkanımız, hem de oda ve borsalarımız olarak dile getirdiğimiz bu indirimlerin hayata geçmesi iş dünyamızı son derece memnun etmiştir. Beyaz eşya ve mobilya sektörlerine getirilen ÖTV ve KDV indirimleri, bir süreden beri ertelenen dayanıklı tüketimi mallarına talebi tetiklemesini bekliyoruz. Ayrıca, emlak satışlarında damga vergisinin kaldırılması inşaat ve gayrimenkul sektöründe uzun süreden beri dile getirdiğimiz sorunlu bir vergi uygulamasının tarihe karışmasını sağlayacaktır.

Maliye Bakanımızın bugün açıkladığı vergisini düzenli ödeyenlere 5 puanlık vergi indirimine ilişkin hazırlık da iş dünyamızın yıllardır umutla beklediği bir gelişmedir. Bu konudaki müjdeyi de en kısa zamanda beklediğimizi belirtir, tüm bu indirimler için Türk özel sektörü adına Hükümetimize bir kez daha teşekkür ederiz.”

 

Bu haber 568 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...