ADD Isparta Şubeleri Eşgüdüm toplantısı yapıldı

8 Şubat 2017 18:12

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubeleri 5 Şubat 2017 İl Eşgüdüm Toplantısı Sonuç Bildirgesi yayınlandı.

O bildirge şöyle: “Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubeleri olarak 5 Şubat 2017 günü İl Eşgüdüm toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantımıza Yalvaç, Eğirdir, Yaka, Bağkonak Şube Başkanlarımız ve Keçiborlu Temsilcimiz katılmış, Gelendost Şube Başkanımız ve Şarkikaraağaç Temsilcimiz mazeret bildirerek toplantıya katılamamışlardır. Ayrıca Isparta Şubemiz üyeleri olan, Genel Kurul Delegesi ve Genel Merkezimiz Eğitim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Prof. Dr. Aynur Gül Çakmakçı da katılmışlardır.

Toplantının açılışında İl Eşgüdüm Başkanı, Isparta Şube Başkanımız Batuhan Güldiken toplantımızın iki bölümden oluşacağını, ilk bölümde şubelerimizin sorunları, eksiklikleri, genel merkezimizle ve şubeler arasında iletişimin yeterli olup olmadığının değerlendirilmesi, ikinci bölümde ise önümüzde bulunan anayasa değişikliği referandumu çalışmaları hakkında yapılması gerekenlerin değerlendirileceğini belirtmiştir.

Toplantımızın ilk bölümünde sırayla söz alan şube başkanlarımız ve temsilcimiz şubelerinde yaşanan aksaklıkları dile getirmiş, çözüm önerilerimiz ve yapılabilecekler üzerinde durulmuştur.

Toplantımız en önemli gündem maddesi olan anayasa referandumu süreci ve başkanlık tasarısı üzerinde genel merkezimizin çalışmaları, yol haritası şubelerimiz ve temsilciliğimizle paylaşılmış, şubelerimizin ve temsilciliklerimizin bulundukları bölgelerde yapabilecekleri çalışmalar değerlendirilmiştir. İlimizde gönüllü avukatlarımız eşliğinde oluşturduğumuz ekiplerimizle siyasi parti, sendika, sivil toplum kuruluşu, oda ve derneklerimizi, evleri, kahvelerimizi ziyaret ederek bu değişikliğin parti veya kişileri değil ülkemizin bütününü ilgilendirdiğini, anayasa değişikliğinin toplumsal uzlaşmayla yapılabileceğini anlatmak için programımız yapılmıştır.

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubeleri olarak ülkemizin tarihinin en kritik sürecine girmiş olduğunu, Gazi Meclis’imizden geçen ve halkoyuna sunulacak Anayasa Değişikliği teklifinin, rejimi değiştirmeyi amaçlamakta olduğunu, vatanımızın bütünlüğünü ve milletimizin birliğini tehdit ettiğini görmekteyiz. Görev ve sorumluluklarını bugüne kadar özveriyle yerine getiren örgütümüzün, referandum konusunda da her zaman olduğundan daha fazla bir  heyecan ve azimle çalışacağını belirtmek istiyoruz.

Bugün yaşadığımız tehlike; Türkiye Cumhuriyeti’nin etnik, dinsel ve siyasal yapıda parçalanmak istenmesidir. ABD emperyalizmi ve siyasi iktidar, Büyük Ortadoğu Projesi politikalarına uygun olarak Türkiye’ye bir anayasa ve başkanlık sistemini ısrarla dayatmaktadırlar.

Genişletilmiş Kuzey Afrika ve Ortadoğu Projesi kapsamında; Irak, Sudan, Libya, Yemen fiilen bölünmüş, Suriye’de bölünme sürecine sokulmuştur. Türkiye de bu bölge ülkeleri gibi anayasa yoluyla aynı akıbete sürüklenmeye ve böylece önümüze yeniden konulmak istenen SEVR’e kabule zorlanmaktadır.

Anayasaya aykırı olarak yapılmak istenen antidemokratik Anayasa değişikliği, tüm yetkilerin bir kişide ve denetim dışı olarak toplandığı “diktatöryal” “ceberrut” ve “keyfi” bir yönetim yaratması yanında ülkemizin bölünmesine yol açabilecek hükümler taşımaktadır.

Ülkemizin bölünmesine götürecek, denetimden uzak, bir asrı aşkın parlamenter sistem tecrübemizi çöpe atacak, Ulusal Kurtuluş Savaşımız’dan itibaren kayıtsız şartsız millette olan egemenliğimizi bir kişiye verecek, “1” kişinin %50 ile seçilip milli iradenin %100’üne hükmedeceği, terör örgütlerinin de istediği bir sisteme var gücümüzle “HAYIR” diyeceğimizi, bunun için de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesinden aldığımız güçle tüm demokratik yolları kullanarak bu gidişi durdurmak için gerçekleri Türk Milleti’ne anlatmakta kararlı olduğumuzu ilan ediyoruz.

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubeleri olarak anayasa ve başkanlık tasarısı ile ilgili çalışmalar hakkında ilerleyen günlerde detaylı bilgileri kamuoyu ile paylaşacağımızı üyelerimize, dostlarımıza, Atatürkçü, Yurtsever vatandaşlarımıza saygıyla bildiriyoruz”.

 

 

Bu haber 583 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...