Yörük Türkmen Derneği Yöneticileri Jandarma Alay Komutanını Ziyaret Etti

9 Şubat 2017 16:56

Isparta Yörük Türkmen Derneği ve Senirkent Akkeçili Yörük Kültürünü Yaşatma Derneği  İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Özdurhanı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Toroslar Yörük Türkmen Federeasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yağcı, Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız, Senirkent Akkeçili Yörük Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Şükrü İbişoğlu ve Ramazan Dağıstan hazır bulundu. Samimi bir ortamda yapılan ziyarette Mustafa Yağcı İl jandarma alay komutanımıza Anadoluya göç esnasında gurupların birbirlerini tanıyabilmeleri için ipek kumaştan dokuma  Keyfiye ve vatan topraklarını savunurken milyonlarca şehidimizin al kanından rengini alan şanımız şerefimiz Ayyıldızlı Al bayrağımızı hediye ederek bu kutsal emanetler komutanımıza teslim edilmiştir.

İl Jandarma Alay komutanımız Jandarma Albay Mustafa Özdurhan; "Sizlerin varlığı ve kültüre sahip çıkmanız bizleri fazlasıyla menun etmektedir. Sizlerin bulunduğu yerlerde bizlerin asayişi sağlamamız dahada kolaylaşmaktadır. Yaptığınız her etkinlik çalışmalarınız çok önemlidir. Bizlerde görevimiz gereği sizlere her daim asayiş yönünde destek olmaya devam edeceğiz, çünkü ülkemizin teminatı olan gençlerimize aşılayacağınız her bilgi bizleri fazlası ile memnun etmektedir.Yağtığınız bu çalışma  gelişmelerle sizler cennet yurdumuzun görünmez kahramanları ve koruyucuları olarak bizlere yardımcı olmaktasınız. Sizlerin şahsında tüm Yörük Türkmen Camiasına sonsuz teşekkür ederim." dedi.

Parlakyıldız ve İbişoğlu ortak olarak yaptıkları açıklamada; 15 Temmuz darbe girişiminde devletinin ve milletinin yanında saf tutan, cuntacıların hızlı bir şekilde püstürtülmesinde önemli bir rol üstlenen Jandarma alay komutanlığında görev yapan her bir kardeşimize ve komutanımıza sizin şahsınızda  milletimiz ve camiamız adına sonsuz teşekkür ederiz. Sizler o gece milletimizin şer odakları tarafından kandırılmalarına ve kullanılmalarına karşı toplumun önünde ve yanında yer aldınız sizlerle ne kadar övünsek gururlansak azdır. Yörük Türkmen camiası olarak bizlerde her zaman her platformda devletimizin ve milletimizin yanında saf tutarak birlikte güç oluşturduk gücümüzü halkımızda alarak sizlerle yan yana omuz omuza durmaya bundan sonrada hep devam edeceğiz.

Anadolunun her tarafında Yörük Türkmen camiası olarak her birimiz kendimizi bir asker bir polis hissediyoruz bizlere ihtiyaç duyulduğu an bir ıslık çalarak bize çağrı yapmanız yeterli olacaktır. Bu Vatan, Bu Bayrak, Bu Toprak bizim, bunun bedelini atalarımız kanlarını akıtarak ödediler bizlerde Atalarımızın mirası Çocuklarımızın emaneti olan bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çok yoğun işlerinizin arasında bizlere zaman ayırdığınız için Komutanım size tekrar teşekkür eder işlerinizde hem kolaylık hemde başarılar dileriz". dediler

 

 

Bu haber 589 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...