SDÜ Hastanesi´ne Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları için Ek Bina Yapılacak

9 Şubat 2017 17:01

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ek binası yapılıyor. SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi yönetimi, hastanedeki yeni gelişmeler hakkında bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi.

“Sağlıkta Daima Üstün” sloganı ile bölgeye ve şehire kaliteli hizmet sunmayı amaçlayan Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bünyesindeki pozitif yönlü gelişmeleri ve değişmeleri paylaşmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ve başhekim yardımcıları basın mensuplarıyla bir araya gelerek Hastanenin akademik yapılanması ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgiler verdi.

Katılımcı basın mensuplarına küçük çaplı bir check- up hizmetinin de sunulduğu toplantıda katılımcılar ile sohbet eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, sağlık hizmetleri sunmanın yanında eğitim-araştırma faaliyetlerinde bulunma ve akademisyen yetiştirme misyonlarını üstelenen üniversite hastanelerinin dinamik yapıya sahip olduğunu belirtti. Fiziki yapılanmanın yanı sıra insan kaynağının daha fazla önem arz ettiğini sözlerine ekleyen Dulupçu, hizmet verecek akademisyen sayısında gelişmeler olduğunun müjdesini verdi.

Tıp Fakültelerinin en önemli iki görevini “sağlık bilinci oluşturmak” ve “sağlığımızı emanet edebileceğimiz iyi doktorlar yetiştirmek” olarak tanımlayan Dekan Prof. Dr. Alim Koşar ise “Bir insan için en önemli şey sağlıktır. Günümüzde çok fazla hastalık var ve bizler, halkımızda sağlık bilinci oluşturma yönünde yürüttüğümüz çalışmalara devam edeceğiz. Bununla birlikte sağlığımızı emanet edebileceğimiz doktorları da en iyi şekilde yetiştirmeye devam ederek insanlarla buluşturacağız.”  

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Yıldırım da üçüncü basamak Üniversite Hastanesinde verilen hizmetin kalitesinin artarak devam ettiğini belirterek “Yetiştirdiğimiz öğrencileri nitelikli, donanımlı ve kalifiyeli doktorlar olarak mezun etmeye çalışıyoruz.” dedi. Yıldırım, 2016 yılı sonunda yapılan “sağlıkta kalite değerlendirmeleri’nde 95 puan alarak kalitesini bir kez daha kanıtlayan kurumun, yeşil kartlı hastalara sevksiz muayene imkanı sunduğunu; her geçen gün artış gösteren hasta potansiyeli ile birlikte ortaya çıkan ek bina ihtiyaçlarına cevap vereceğini söyledi.

Her geçen gün artan hasta potansiyeli göz önüne alındığında ilk olarak 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi projesini hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden Yıldırım, poliklinik ve yataklı servislerin yer alacağı hastanenin yaz aylarında temelinin atılacağını sözlerine ekledi.

YEŞİL KARTLI HASTALARA SEVKSİZ SAĞLIK HİZMETİ

Bunun yanı sıra hastanemizde artık yeşil kartlı hastalarımız da sevksiz olarak doğrudan muayene olabileceklerdir. 

YENİ EK HASTANE PROJESİ

Her geçen gün artış gösteren hasta potansiyelimiz nedeniyle ek bina ihtiyaçları doğmakla birlikte ilk etapta 2017 Yatırım Programına alınan Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ek binasının temeli yaz aylarında atılacak. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak değerlendirilecek olan ek bina 100 yataklı olup, 9.500 000 TL ile proje ihalesi yapılmış bulunmaktadır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bölümlerinin poliklinik ve yataklı servisleri ek binada yer alacak.

Bu sayede şu an poliklinik ve servislerde yaşamış olduğumuz yoğunluk azalacak ve hastalarımızın daha rahat hizmet almaları sağlanacak.

Taşınan bölümlerin yerine ise Palyatif Bakım veya Yoğun Bakım Ünitesi yapılması projelerimiz arasındadır. Bu proje tasarım aşamasında olup hastanemizin ihtiyaçları doğrultusunda değişiklik gösterebilir.

HALK GÜNLERİ PROJESİ

Bunun yanı sıra her geçen gün gelişen ve değişen tıbbi bilgilerin hastalarımızla paylaşılması adına hastanemiz konferans salonunda düzenlenecek Halk Günleri toplantıları da projelerimiz arasındadır. Alanında uzmanlaşmış öğretim üyelerimizin paylaşımlarıyla hastalarımızı bilgilendirmeyi amaçladığımız bu projede destekleriniz bizleri mutlu edecektir. 

SAĞLIK BAKANLIĞI DENETİMİ

Sağlık Bakanlığı tarafından 2016 yılı sonunda hastanemiz “sağlıkta kalite değerlendirmeleri” kapsamında denetlenmiş ve 95 puan alarak kalitesini bir kez daha kanıtlamıştır.

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...