Muzaffer Türkeş Mahallesi sakinleri okul istiyor

10 Şubat 2017 18:05

İl Genel Meclisi Şubat ayı üçüncü birleşimi önceki gün gerçekleştirilen meclis toplantısıyla yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülürken, maddeler arasında en önemlisi muzaffer Türkeş Mahallesi’ne yapılması planlanan ilk okul projesi oldu. Daha önce bölgede okul yapılaması konusunda imar planında eğitim alanı olarak belirlenen alan için kamulaştırma çalışması başlatılacak. İl Genel Meclisi’nin gündeminde olan ve Muzaffer Türkeş Mahallesinde okul yapılması konusunda, daha önce imar planında eğitim alanı olarak belirlenen alan için kamulaştırma çalışmasının başlatılması planlanıyor.

BİR AN ÖNCE KAMULAŞTIRMA YAPILMASI GEREKİYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan il Genel Meclisi Ak Parti grup sözcüsü Nail Yaşar Akgül, eğitim alanı olarak belirlenen alanda kamulaştırma çalışmalarının, ilgili komisyonlarca yapılacak incelemenin ardından başlayacağını söyledi. Akgül, “Muzaffer Türkeş Mahallesinde küçük çocukların öğrenim görebilecekleri bir okul yok. Bu nedenle daha önce bölgeye bir okul yapılması konusunda imar planında eğitim alanı olarak belirlenen bir alana ilk okul yapma projesi gündemimize geldi. Biz de bu gündem maddesini ilgili komisyonlara havale ediyoruz. Komisyon raporunun bu ay içinde çıkarıp eğitim alanı olan alanı kamulaştırma çalışmalarına başlayacağız” dedi.

MAHALLE HALKININ YÜZDE 90’I OKUL İSTİYOR

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat’ta ilgili komisyonlara bir an önce incelemelerin yapılmasının gerektiğini söyledi, mahalle halkının ilk okul yapılması konusunda isteklerinin olduğunu belirtti.

Bolat, “bu konunun bir an önce karara bağlanması büyük önem arz ediyor. Mahalle halkının yüzde 90’ı bir ilkokul istiyor. Benim ricam komisyonun hızlı bir şekilde çalışmasıdır. Hassas bir konu. Öğrenci ve velilerin mağdur olmaması için çalışmalara bir an önce başlanmalı” şeklinde konuştu.

Bu haber 720 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...