TED Koleji öğrencileri yabancı dildeki yeterliliklerini hem ulusal hem uluslararası alanda belgelediler

11 Şubat 2017 10:25

TED Koleji 8. sınıflar TEOG ve TOEFL JUNIOR sınavlarındaki başarılarıyla, yabancı dil yeterliliklerini hem ulusal hem de uluslararası alanlarda belgelendirdiler.

TED Isparta Koleji 8. Sınıf öğrencileri hem yıllardır yaptıkları çalışmaların sonuçlarını somut olarak görebilecekleri hem de sonucunda uluslararası geçerliliği olan bir sertifika alabilecekleri TOEFL JUNIOR sınavının ilk basamağını tamamladılar. Hem Türkiye’deki tüm üniversitelerde hem de yurtdışında geçerliliği olan TOEFL sınavının hazırlık aşaması olarak görülen TOEFL JUNIOR’ın ilk basamağı, 27.12.2016 tarihinde okulumuzda uygulandı. Dinleme, Okuma ve Dil bilgisi becerileri ölçülen Standart Test sonuçlarıyla 8. Sınıf öğrencilerimizin hedeflediğimiz düzeye ulaşmış olduklarını görmek bizi gururlandırdı.

Sınavın 2. Basamağı olan ve Dinleme, Okuma, Konuşma ve Yazma becerilerini ölçen Comprehensive (Kapsamlı) Test, Mayıs ayında bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek. Bu sınavın sonunda uluslararası geçerli sertifikalarını alacak olan öğrencilerimizin en az B1 seviyesine ulaşmış olmalarını bekliyoruz. Bu seviyenin altında kalan öğrencimiz olması durumunda, 9. sınıfta yapacağımız ek çalışmaların ardından sınavı ücretsiz olarak tekrar etme olanağı tanınacaktır. Şimdiden B2 seviyesine ulaşmış olan öğrencilerimiz ise Mayıs ayında bir üst basamak olan TOEFL ITP sınavıyla değerlendirileceklerdir.

TOEFL JUNIOR sınavının ilk basamağında gösterdikleri başarıdan dolayı tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, Mayıs ayında da aynı başarıyı yakalayacaklarına inanıyoruz. Hem TEOG sınavında hem de uluslararası sınavlardaki başarılarıyla bize doğru yolda olduğumuzu hatırlatarak TED farkını ortaya koyan tüm öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.

 

Bu haber 541 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...