“Bu sefer de 388 milyon TL’lik 28 müjde ile geldik”

11 Şubat 2017 10:37

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 1923 yılından 2003 yılına kadar 65 hükümetin geldiğini belirterek, "Böldüğünüzde ortalama bir hükümetin ömrü 15 aydır. 15 ayda ne olur? Referandumda 'Evet' diyerek bu istikrarsızlığı ortadan kaldıracağız, daha güçlü bir Türkiye'nin temelini atacağız" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, toplu temel atma töreni için Isparta'ya geldi. Süleyman Demirel Havalimanı'nda Vali Şehmus Günaydın ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, Valilik Göl Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Vali Günaydın, Ak Parti Isparta milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Said Yüce, Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek de katıldı.

Isparta’nın  göller, güller ve gönüller diyarı olduğunu bu güzel şehre ne yapılsa az olduğunu kaydeden Eroğlu, “ Buraya 18 tesisin temelini atmak için geldik. 196 milyon TL değerinde bir yatırım. Barla’da  Akçapınar, Eğirdir’de Yuvalı Barajı gibi tesisler açılacak. Bu yeterli mi değil. En çok geldiğim iller arasında burası da var. Isparta’ya şu ana kadar 76 müjde vermişim. Biz söz verdiysek mutlaka yaparız.  Bu seferde 388 milyon TL’lik 28 müjde ile geldik. Eski Türkiye’de bir dere ıslahı için bakanlar, başbakanlar gelirdi. Şimdi 400 milyon liralık yatırım için geliyoruz.  DSİ özellikle 2017-2019 yılları arasında Isparta’yı yatırımlar açısından hamle yılı olarak ilan etti.   Açık sulama sistemlerinde elektrik parası ödeniyor. Bunları kapalı sisteme çevirirsek daha az enerji ve suyla sulama yapılacak. 4 yılda enerji parasını amorti ediyor. Sulama sistemlerinin modernizasyonuna önem veriyoruz. 12  dereyi ıslah ediyoruz.  31 bin dekar alan yeni den sulamaya açılacak.   Orman teşkilatı olarak  8 bin dekar alanda ağaçlandırma bin dekar alanda mera ıslahı yapılacak. 5 milyon fidan üretilecek.  2 adet de bal ormanı yapılacak. 35 km orman yolu yapılacak.  Orman Köylerinde 55 aileye 850 bin TL destek sağlanacak. Bozuk ormanlık alanlara gelir getirici ağaçlar dikilecek 14 köyde 8 bin fidan dağıtılacak. Daha önce verdiğimiz 79 müjdenin 49’u bitirildi. Devam eden 27 projemiz var” dedi         

AKDENİZ GEP İLE 31 MİLYAR LİRALIK PROJE BİTECEK

AKDENİZ GEP Projesinin çok önemli bir proje olduğunu  bu proje kapsamında 2019 sonunda kadar 31 milyar Tl’lik projeyi bitireceklerini aktaran Bakan Eroğlu, “31 Aralık 2019 16:59’da Akdeniz GEP bitecek. Bu proje kapsamında gölet ve baraj projeleri bitecek. Bu  bölge cennet bir yer. Bu cenneti dünyaya tanıtalım. Isparta ile ilgili tabiat master planı hazırlandı. Bu çok önemli. Biz Antalya’ya gelen

10 milyon turistin yüzde 20’sini buraya taşıyabiliriz. Bu potansiyel  burada var. Önümüzdeki aylarda tüm tarafların katılımıyla burada bir toplantı yapılacak. Artık tabiat turizmi çok büyük paralar getiriyor.  Tabiat turizmine gelen en az 5 bin dolar bırakıyor. Çok karlı bir durum. El birliğiyle bu konuda bir çalışma yapacağız. Eğirdir Gölü’nü gözümüz gibi korumamız lazım. Kuşaklama kanıyla bütün atık uları göle girmeden toplayıp bir noktada Kovada’ya varmadan ileri derecede arıtıp gerekirse sulamada kullanacağız. Projelerle ilgili çalışma yapılıyor. Önümüzdeki aylarda projeyi bizzat takip edip tecrübemi  de yansıtacağım” dedi.

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...