“En az 5 otopark daha yapmak istiyoruz”

11 Şubat 2017 10:41

Isparta Belediyesi tarafından Valilik arkasında yeniden inşa edilen 245 araçlık 2 katlı yer altı otoparkın açılış töreni; Çevre ve Orman Bakanı  Veysel Eroğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve vatandaşlarla birlikte gerçekleştirildi.

Isparta Belediyesi şehir merkezinde park sorununa neşter vurmak amacıyla başlattığı otopark yapım hamlelerini devam ettiriyor. Bu kapsamda şehre otoparklar kazandıran Isparta Belediyesi son olarak da Valilik arkasında yer alan iki katlı yer altı otoparkını restorasyon yaparak hizmete sundu. Otoparkın açılışına Bakanlığının bir dizi temel atma törenine katılmak için Isparta’da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da katıldı. Bakan Eroğlu ile birlikte açılışa Isparta Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Sait Yüce, Burdur Milletvekili Reşat Petek, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Otoparkın kurdele kesiminde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Burada çok önemli bir otoparkı hizmete alıyoruz. Açmak bizlere de nasip oldu. İnşallah güzel hizmetlere vesile olur. Otoparkların devamını bekliyoruz” dedi.

Önemli hizmetlere ve Ispartalılara çok kolaylıklar sağlayacak olan güzel bir otoparkın açılışını gerçekleştirdiklerine değinen MHP İl Başkanı İsa Yalçın, açılışın ardından değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, “Bugün Isparta’da, zaten Türkiye’de oluşan siyasi ikliminde etkileri şehrimize yatırım olarak, hizmet olarak dönmesi anlamında büyük fedakarlıkların yapıldığını bir kez daha gördük. Bugün Bakanımızın, Isparta’da belediye başkanlığımızı ziyaret etmesi, oradaki koordineli çalışmaları birlikte gördük, memnun olduk. Belediyemizin daveti üzerine buraya gelerek açılışa katılmış olması Isparta’nın tarihinde daha önce çok defa gördüğümüz o birlik ve beraberlik havasını yansıtması anlamında da güzel oldu.

Buranın ilk inşaatına başlandığında ‘Isparta’ya çok güzel bir tane daha otopark kazandırılacak’ demiştik. Burası uzun yıllar kullanıldı, değişik amaçlarla da kullanıldı. Isparta’da insanların yaşam konforlarını artırmak anlamında en önemli adımlardan birisi de otoparklar. Bu anlamda güzel olacak dedik ama bizim dediğimizden de güzel olmuş. Bu işin planlamasından, bu aşamaya getirilmesine değin başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gönül rahatlığıyla Türkiye’de olmayan hizmetleri kazanmış hemşehrilerimizin burayı kullanmalarını temenni ediyoruz. Cenabı Allah bunları daha iyilerini yapmayı, daha güzel hizmetler yapmayı Belediye Başkanımıza nasip eder, bizde bu hizmetlerden faydalanırız” şeklinde konuştu.

Otopark açılışına katılımlarından dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na ve tüm katılımcılara teşekkür eden, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, tek dertlerinin Isparta’da rahat kullanışlı otoparklar kazandırmak olduğunu söyledi. Süratle otopark yapımlarının devam edeceğini kaydeden Başkan Günaydın, yaşanabilir şehirlerde otoparkın önemli olduğuna vurgu yaptı. Günaydın, Isparta’da hem belediye olarak otoparklar yaptıklarını hem de yeni gelen konut projelerinde otopark zorunluluğu getirdiklerini kaydetti. Günaydın, “Şahıslara da otopark yaptırıyoruz. Belediye meclisimizden karar aldık. Her daireye bir otopark zorunluluğunu Türkiye’de ilk defa Isparta Belediyesi uyguladı. Bu konuda ilk etapta konut yapanlar, müteahhitler tarafından tepki gösterilmişti. 2 yıldan buyana konutlardaki otopark yapım zorunluluğunu uyguluyoruz. Türkiye’de tek Isparta bu konuyu yapıyor ve otopark sorununu çözmeye çalışıyor. Bu çalışmalar Isparta’da, Türkiye’de çok uzun yıllar önce başlaması lazımdı. Şu ana kadar 5 otopark yaptık, en az bir 5 otopark daha yapmak istiyoruz. Otopark sadece trafik sorununu çözmez, otopark bu dönemde bir medeniyettir. Şehrimiz merkezde yeni bir otoparka daha kavuşmuştur. Otoparkımızın üzerini de meydan olarak düzenliyoruz. Burası da şehrimizin en güzel meydanlarından birisi de yine burada olacak. Isparta’mıza 8 ay gibi kısa bir sürede bu otoparkımızı teslim ettik. Otoparkımızın vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...