AGD Ödüllü futbol turnuvası düzenliyor

13 Şubat 2017 16:20

Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi Ortaöğretim Komisyonu tarafından ödüllü Halı Saha turnuvası düzenleniyor.

Amaçlarının gençlerin hem boş zamanlarını sporla değerlendirmelerini sağlamak hem de kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Tahir Akçil, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere AGD olarak, gençlerimizin ahlaki gelişimine verdiğimiz önemi, ruhen ve bedenen sağlıklı gençlerimizin yetişebilmesi ve kardeşlik bağlarımızın kuvvetlenmesi için spora da veriyoruz. Bu münasebetle bir futbol turnuvası düzenledik. Son başvuru tarihinin 20 Şubat olduğu turnuva, Halı Saha Tesislerinde yapılacak. Turnuva puanlama usulü olacak. Daha sonra gruplarında dereceye girenler eleme usulü maç yapacak. Isparta'da birinci olacak takım, bölge birincisi olmak için bölge il birincileriyle karşılaşacak ve mayıs ayında da bölge birincileri, Türkiye birincisi olmak için kendi aralarında eleme usulü maç yapacak. Maçları amatör lig hakemlerimiz yönetecek. Turnuvaya katılmak isteyenler Derneğimiz Ortaöğretim Komisyonundan ayrıntılı bilgi alabilirler.

Bu turnuvayı düzenleyerek liseli öğrencilerimizin kardeşlik duygularının pekişmesini amaçlıyoruz. Bununla birlikte futbol turnuvasında final kupasını kaldıran takıma müthiş bir hediye var. Takımın tüm üyelerine Umre Seyahati hediye edilecek. Ayrıca ikinci takıma Cumhuriyet Altını ve üçüncü takımada Yarım altın ödül olarak dağıtılacak. Turnuvaya başvurular 1 – 20 Şubat 2017 tarihleri arasında Anadolu Gençlik Derneğine yapılacak. Ortaöğretim Komisyonu olarak, Futbol Turnuvası vesilesiyle il ve ilçelerdeki liselerde beden eğitimi öğretmenleri aracılığıyla tüm okul ve sınıflarda temsilci atamak. Özellikle temsilcimizin olmadığı ilçe ve okullara ulaşmaktır. Turnuvanın diğer bir hedefi ise; Türkiye genelinde 10 liseli gencimizi Umreye götürmektir” dedi.

İlde turnuva komisyonu oluşturulacak. Komisyonunun genel olarak görevi turnuvanın tanıtım ve organizasyonudur. İl genelinde her okuldan en az bir takım çıkması sağlanacak. Takımlar on kişiden oluşacaktır. Bunların 7' si asil 3'ü yedek olacaktır. Münhal olan okullarda ve tüm okullarda beden eğitimi öğretmenleri ile irtibata geçilerek okul takımları oluşturulmasında ve turnuvaya katılım konusunda bu öğretmenlerden destek alınacak.  İl birincisi takım eleme yöntemiyle olacağı gibi puanlama yöntemi ile de belirlenebilir. İl birincilerine AGD Forması, Kupa ve Madalya hediye edilecektir. İlin birinci olan takımı genel merkezin belirlediği tarihte ve belirlenen ilin ev sahipliğinde düzenlenecek olan bölge maçlarında oynamaya hak kazanacaktır. Final maçı da tüm illerdeki turnuvalar tamamlandıktan sonra genel merkezimizin belirlediği bir şehirde oynanarak maçın ardından büyük ödüller verilecek.

Maçlar ekonomik açıdan ve ulaşım açısından gündüz yapılacaktır. Tüm maçlar hakem yönetiminde ve herkese duyurularak yapılacaktır. Maçlar 60 dakika süreli ve iki devre şeklinde oynanacaktır. Halı saha ile önceden turnuva için anlaşma yapılacak, gerekirse birden fazla halı saha ile anlaşılacaktır. Küfür ve kavgaya kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Bu fiilleri işleyen oyuncu hakem tarafından kırmızı kartla maçtan çıkarılacaktır. Gerektiğinde takımın tamamı da turnuva dışı bırakılabilir. Turnuvaya katılacak kişilerden Sağlık Raporu, Kimlik fotokopisi, 1 Adet Vesikalık Resim, Takımın İsmi ve Listesi talep edilmektedir. Turnuvaya katılan her futbolcuya sertifika verilecektir. Maçlar ön elemeli şekilde oynanacaktır. Ancak karşılaşan iki takımdan galip olan turnuvaya devam edebilecektir. Mağlup olan takım elenecektir. Her maç başlangıcında kardeşlik vurgusu öne çıkarılarak dua yapılacaktır.  Başvuran herkese mutlaka fahri üye formu doldurulacaktır” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Tahir Akçil, tüm gençleri turnuvaya beklediklerini belirterek, şimdiden turnuvaya katılacak tüm takımlara başarılar dilediğini sözlerine ekledi. 

Bu haber 564 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...