Vali Oğuz, esnaf temsilcileriyle iftarda buluştu

8 Ağustos 2012 16:35

 

 

Vali Memduh Oğuz Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği ve birliğe bağlı oda başkanlarına iftar yemeği verdi.

Erguvan Cafedeki yemeğe Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural ve eşi başta olmak üzere; İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Ulu Camii Baş İmam Hatibi Abdullah Ertunç ve merkez oda başkanları eşleri ile birlikte katıldılar.

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan iftar yemeği İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı’nın yemek duasıyla sona erdi.

Oda başkanlarını eşi Canan Oğuz ile birlikte karşılayan Vali Memduh Oğuz, esnaf ve sanatkârların toplum için çok önemli insanlar olduğunu ifade etti.

VALİ OĞUZ; “ESNAF CAMİASINA BÜYÜK HÜRMETİMİZ VAR”

Aile içerisinde iftar yemeği yediklerini belirten Vali Oğuz; “Esnaf denince akla ilk olarak hürmet, edep ve terbiye akla gelmekte, sanki orası bir okulmuş gibi insanlar bu çerçevede yetiştiriliyor. Çocuklar biraz büyüdüğünde terbiyeli yetişsin diye mahalledeki bir esnafa göndererek çıraklık yaptırırlar. Orada çıraklık, kalfalık ve ustalık ilişkilerini öğrensin diye.

Esnaflar mahallemizin büyüğüdür. Onların dükkânı kapayışları, eve gelirken ağır başlı yürüyüş halleri, etraftakilerin onlara hürmet edişi, onların ihtiyaç sahiplerine gizli saklı yardım edişleri toplum içinde örnek bir davranış teşkil eder. Ayrıca esnaflarımız toplum nezdinde güvenilir insanlardır. Herkes çocuğunu, çoluğunu rahatlıkla onlara emanet edebilir. Yani esnaf dediğimiz şehrin ve maneviyatın sahibidir. Bu sebeple esnaf camiasına çok büyük hürmetimiz vardır.

Cenabı Allah bizleri hep hayırda, iyide ve güzellikte birleştirsin. Öncelikle aile içerisinde huzurunuz olsun. Cenabı Allah evinize huzur ve saadet versin. Memleketimize de birlik ve beraberlik ihsan etsin. Tekrar soframızı şereflendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN TURAL; “DEVLETİN ŞEFKATLİ

YÜZÜNÜ SAYIN VALİMİZDEN GÖRDÜK”

Ramazan ayında kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en doruk noktaya çıktığını ifade eden Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural;  “Öncelikle Sayın Valimize bizi bu mübarek günde bir araya getirdiği için çok teşekkür ediyoruz. Biz devletimizin en üst makamı olan vilayetimizi, valimizi ahi babamız olarak görüyoruz. Çünkü bizler ahilikten gelmeyiz, esnafın gelişi ahiliktendir.

Burada hep birlikte ahi babamızın, Sayın Valimizin yemeğine katıldık, kendilerine ve hanımefendiye çok teşekkür ediyoruz. Bereketi bol olsun, kazancı bol olsun. Biz Isparta’mızda, ilimizde devletin şefkatli yüzünü görmek isteriz. Sayın Valimiz de bize bunu gerek makamında, gerekse başka her ortamda devletimizin şefkatli yüzünü göstermektedir. Odamızla, odamıza bağlı meslek kollarıyla yakından ilgilenmekte, korumakta, kollamakta ve bu şekilde valimiz tarafından sahip çıkılmakta” dedi.

 

 

 

 

Bu haber 698 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...