Tarih Topluluğundan Konferans ve Proje Başarısı

25 Aralık 2012 18:46

“ENVER PAŞA VE SARIKAMIŞ HAREKATI” KONFERANSI 

Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından düzenlenen “Enver Paşa ve Sarıkamış Harekatı” konulu konferans, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Tarih Topluluğu Başkan Yardımcısı Yasin Demir, “120 bin askerin katıldığı Sarıkamış Harekâtı’nda 90 bin şehit verildiği yazılmaktadır. Millet, vatan, inanç ve bayrak için canlarını feda eden Mehmetçik, Anadolu insanından dua bekliyor. Sarıkamış şehitlerini asla unutmayacağız. Sizler Allah-u Ekber dağlarında bir destan yazdınız. Biz torunlar, sizlerin destanlarına sahip çıkacağız” dedi.

Daha sonra konferans için kürsüye gelen Nevzat Kösoğlu,  Enver Paşanın dürüst, namuslu, yılmaz, geri çekilmez, ümitli ve askerlik konusunda disiplinli davranan biri olduğunu belirterek Sarıkamış Harekatı hakkında bilgi verdi. Kösoğlu, “Enver Paşa, Doğu’da Rus askerlerinin zayıf olduğunun haberini aldı ve bunları burada imha edebiliriz diye düşündü. 9. Kolordu, Sarıkamış’ta savaşmaya başladı fakat 10. ve 11. Kolordunun yetişememesinden dolayı Enver Paşa çember ortasında kalacağı için geri çekildi. Sarıkamış’ta 90 bin değil 30 bin şehidimiz var. Rusların kaybı da 20 bindir. Diğer komutanlar gününde yetişebilselerdi sonuç farklı olabilirdi. Balkan savaşlarının yıkılmış ordusu, cihan harbinde harikalar yarattı. Kars, Ardahan ve Artvin geri alındı ve biz, 1. Dünya Savaşı’ndan kaybederek değil kazanarak ayrıldık.” diye konuştu.

“TARİHİMİZİ YAŞATALIM” PROJESİ HİBEYE HAK KAZANDI

Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih Topluluğu Grup 32 tarafından hazırlanan AB Eğitim ve Gençlik Programları, Ulusal Gençlik Girişimi, Eylem 1.2 kapsamında yürütülen “Tarihimizi Yaşatalım” isimli proje, hibe almaya hak kazandı.

Isparta’nın tarihi dokusu içerisinde yer alan “Ertokuş Bey Medresesi” üzerine geliştirilen proje kapsamında, seminer, tiyatro, mangala oyunu gibi çeşitli etkinlikler yer alıyor.

Bu haber 600 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...