“Eczaneler İçin Ticari Alan Düzenleyebiliriz”

17 Şubat 2017 18:30

Akfen Holding İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, Şehir Hastanesi’nin planını yaparken Eczacılar Odası ve diğer yetkililerin eczanelerin toplu bir alanda olmasını istemediğini, onun için bu yönde bir düzenleme yapılmadığını söyledi. Akın, “Ama bu tercih meselesidir. Bize 20 tane yer yapın derlerse, yaparız. Çünkü ayırdığımız ticari alan var” dedi.

Isparta Şehir Hastanesi, hizmete girmek için gün sayıyor. Ancak mevcut hastaneler etrafındaki özellikle eczane esnafı yeni hastane etrafında ticari alan sıkıntısı yaşıyor. Bu konudaki açıklamayı Akfen Holding İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, katıldığı televizyon programında yaptı. Hastaneyi planlarken Isparta’daki yetkililerin eczanelerin toplu olarak bir yerde olmasını istemediklerini dile getiren Akın, talep gelirse yeni bir düzenleme yapabileceklerini söyledi.

Ticari alan meselesinin biraz hassas bir konu olduğuna değinen Akın, şunları söyledi: “Hastanenin yeri şehrin göbeğinde ve şehri besleyen bir yerde. O yüzden biz çok fazla ticari alan planlamadık. Orada sadece ihtiyacı karşılayacak birkaç dükkan düşünüyoruz. Hastaneyi ilk planlarken Isparta Eczacılar Odası, ITSO ve diğer yetkililerle bu konuyu konuştuk. Oradaki eczanelerin toplanıp, bir yerde olmasına pek sıcak bakmadılar. O yüzden öyle bir planlama yapmadık. Ama bu tercih meselesidir. Gelirler bize 20 tane yer yapın derlerse, yaparız. Bazı illerde hastaneler şehrin dışında kalıyor ama Isparta Şehir Hastanesi öyle değil. Şehrin işlek yerinde ve etrafındaki ticari hayatı besleyebilecek bir yerde. Bunu öldürmek istemedik açıkçası. Fakat Isparta’da bize ticari alanla ilgili bir talep gelir ve burayı canlandırın derlerse canlandırırız. O konuda hiçbir sıkıntı yok.  Bu anlamda ayırdığımız bir alan var. Bizim ticari alanlarımız daha çok boş bıraktığımız alanlar oldu.”

ALTERNATİF YOLLARLA RAHATLATILMASI GEREKİYOR          

Öte yandan Şehir Hastanesi dışındaki trafik sorununa değinen Akın, bu durumun kendilerinin dışında olduğunu söyledi. Akın, “Karayolları ve Sağlık Bakanlığı’nın planladığı bir kavşak planı var. O kavşak planı bir rahatlama getirecektir ama yeterli olacağını düşünmüyorum. Alternatif yollarla hastane çevresinin rahatlatılması gerekiyor. Biz kendi adımıza otopark sayısını fazla tuttuk. Sirkülasyondan fazla otopark sayımız var. Hastane içindeki yollar için simülasyonlarla yapıldı. Hastane içinde ve otoparkta trafik sorunu yaşanacağını düşünmüyorum. Dışarıda kavşak bir çözüm olacaktır ama maalesef şehir hastanesinde bu problemle karşılayacağız gibi gözüküyor. Bunun alternatif yollarla rahatlatılması gerekiyor” dedi.

KISMET OLURSA MART ORTASINDA SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ TARAFINDAN AÇILIŞI YAPILIR

Akın, Şehir Hastanesi’nin 20 Şubat’tan sonra hizmete girmesini tahmin ettiklerini İfade ederek, “Sarkma olursa Mart başına kayar gibi düşünüyoruz. Kısmet olursa Mart ortasında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı yapılır” dedi.

TALEP GELİRSE YURT KAPASİTESİNİ 8 BİN KİŞİLİĞE ÇIKARTABİLİRİZ

Diğer taraftan Şehir Hastanesi arkasında inşa edilen öğrenci yurdunun 4 bin kişilik olarak 2018 yaz ayında KYK’ya teslim edileceğini belirten Selim Akın, talep gelmesi halinde yeni bir yurt daha yapabileceklerini ifade etti. Akın,  “Öğrenci yurdunu ticari alanın bir kısmına yapıyoruz. Bizim yaklaşık 60 dönüm ticari alanımız var, bunun 30 dönümüne yurt yapıyoruz. Geriye kalan kısmı gelecekte gelebilecek taleplere göre ayırdık. burada yaklaşık 4 bin kişilik yurt yapıyoruz. Bunu KYK’ya kiralayacağız. 2018 yılının yaz ayında hizmete girmesini hedefliyoruz. Biz seneye Şubat’ta devretmeyi planlıyoruz ama ara dönem olduğu için kabul etmiyorlar. İkna edersek Şubat’ta açabiliriz. Ara dönem olduğundan KYK için zor oluyor. Sayın Milletvekilimiz Süreyya beye çok teşekkür ediyoruz. O olmasa belki bu yatırımı gerçekleştiremeyecektik.  Ticari alanımızın bir kısmını daha kullanarak yurt kapasitesini 8 bine çıkartabiliriz. Ama burada KYK’dan talep gelmesi gerekir” diye konuştu.

 

Bu haber 608 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...