İstihdamda Milli Seferberlik Toplantılarının İlki Yapıldı

11 Şubat 2017 10:52

Isparta Ticaret Borsası ve  İŞKUR Isparta İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan “İstihdamda Milli Seferberlik” konu başlıklı eğitim programının ilki Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşti.

Eğitim programının amacı; mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilmesinin sağlanmasıdır.

Bir diğer amacı ise nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek hem nitelikli personel seçimi yapma hem de İŞKUR aracılığı ile sağlanan işveren prim destekleri ve vergi indirimleri ile daha düşük maliyetlerle personel temin etme imkânı sunmaktır.

İlk olarak Isparta Ticaret Borsamızın toplantı salonunda gerçekleştirdiğimiz eğitime üyelerimiz ve muhasebecilerimiz katıldı. İŞKUR il müdürlüğü iş ve meslek danışmanları tarafından yapılan sunumla, İŞKUR aracılığı ile İstihdamda Milli Seferberlik kapsamında devletimizin işverenlerimize sunmuş olduğu 687 sayılı KHK ile uygulamaya başlanan artı istihdam teşviki; işbaşı eğitim programı ve diğer istihdam destekleri ile ilgili ayrıntılar katılımcılara anlatıldı.

İstihdam Seferberliği ile ilgili bilgilendirme toplantıları İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği ile önümüzdeki günlerde Isparta  merkez  ve ilçelerde yapılmaya devam edecek. Ayrıca işverenlerden gelecek işgücü talepleri kabul edilerek işbaşı eğitim programları organize edilecektir.

 

 

Bu haber 468 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...