“Fuarı Isparta-Burdur ortak yapalım”

18 Şubat 2017 10:54

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, Isparta ve Burdur’un Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı ortaklaşa yapması yönünde çağrıda bulunarak, “Geçen yıl bizim fuarı 53 bin kişi ziyaret etmiş. Ama 2 il birlikte yaparsak bu sayının 3 veya 4 kata çıkacağına eminim” dedi.

Gülkent’te Bugün Programına konuk olan Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, tarım ve hayvancılık fuarı ve dostluk yolu konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Tarım ve Hayvancılık fuarının Isparta ve Burdur’da yapıldığını belirten Başaran, fuarın ortak olarak her yıl bir ilde düzenlenmesini teklif etti. Başar, yol konusundaki açıklamalarının da yanlış anlaşıldığını dile getirdi.

TARIM VE HAYVANCILIK FUARI’NI ORTAK YAPALIM

Isparta ile Burdur’un gelişmiş bir sanayisi olmadığına dikkat çeken Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, şunları söyledi: “Isparta’nın tarımda, Burdur’un hayvancılıkta biraz daha ileri gitmesi gerekiyor. Daha önce bir açıklama yapmıştım. Burdur’da da bir tarım ve hayvancılık fuarı var, Isparta’da da tarım ve hayvancılık fuarı var. Hatta Milletvekilimiz Bayram Özçelik’in de Isparta, Burdur arasında ortak bir fuar çağrısı olmuştu. Aslında fuarı ortak yapabiliriz. Tarım fuarını karma yaparak tek yıllarda Burdur, çift yıllarda Isparta’da bu fuarı düzenleyebiliriz. Veya tam tersi olabilir. Isparta’da da belli bir hayvancılık var. Bunu Burdur’la birleştirebiliriz. Sonuçta 2 il arasında kader birliği var. Bu konuda biz yöneticilere de çok iş düşüyor. Özellikle fuarla ilgili bir adım atabiliriz. Ortak konsorsiyuma biz hazırız.

ISPARTA VE BURDUR’UN PEYNİR, YOĞURTTA MARKASI OLUŞMAMIŞ

Burdur’un, Isparta’nın peynir, yoğurt ya da kaşar da herhangi bir markası oluşmamış durumda. Bu büyük bir handikap. İşbirliği güçbirliği dememizin sebebi de bu zaten. Eğirdir elmasını ne kadar üst düzeye taşıyabilirsek Burdur’un sütünün markalaşmasını o kadar üst düzeye taşıyabiliriz diye düşünüyorum.

BİZİM FUARI 53 BİN KİŞİ ZİYARET ETMİŞ

27 Nisan’da Teke Yöresi adı altında 3.fuarımızı yapacağız. 4. fuarı 2018’de Isparta’da yapabiliriz. 2019’da tekrar Burdur’da yaparız. Burdur’da yaparken Ispartalı yöneticiler ve halktan topyekün destek isteyeceğiz. Isparta’da yapılınca Burdur’dan buraya akacaklar. Geçen yıl bizim fuarı 53 bin kişi ziyaret etmiş. Ama 2 il birlikte yaparsak bu sayının 3 veya 4 kata çıkacağına eminim.

2 İLİN ORTAK OLARAK YAPABİLECEĞİ FUARA BİZ EVET DİYORUZ

Öte yandan Isparta ve Burdur’un ortak noktada bir fuar alanı yapması gerektiğine değinen Başar, “Burdur’un bir fuar alanı yok biz belediyenin uzak çatı diye tabir ettiğimiz yerde fuar düzenliyoruz. Burdur’un buna ihtiyacı var. Göller Bölgesi Tarım Fuarı’nın açılışına katılmıştım. Belediye Başkanınızı tebrik ederim. Gökkubbe güzel bir fuar alanı olmuş. 2 ilin ortak olarak yapabileceği fuara biz evet diyoruz” diye konuştu.

YOL AÇIKLAMAM YANLIŞ ANLAŞILDI

Diğer taraftan Isparta-Burdur arasındaki Dostluk Yolu’nun duble olarak yapılmasına sosyal medya hesabından karşı çıkan Başaran, açıklamasındaki sözlerin yanlış anlaşıldığını söyledi. Başaran’ın bu konudaki açıklaması şöyle; “Yol açıklamam yanlış anlaşıldı. Ben kendi ilimden taraf olduğumu söyledim her zaman. Burdur ve Isparta’nın ticari sıkıntısından bahsetmiyorum. Isparta’da sosyal anlamda gezip görebilecekleri bir Alışveriş Merkezi var. Burdurlu vatandaşlarımızın buraya gelmesini yadırgamıyoruz çünkü biz yapamadığımız sürece gelecekler. Yapsak da gelecekler. Çünkü kimseyi tutamazsınız. Ben kendim de Antalya’ya gidiyorum, Isparta’ya geliyorum. Ben orada şunu söylemek istedim; Efes’ten sonra Sagalassos diye antik kenti bulmuşuz. Sagalassos’un Burdur’la bağlantısı yaklaşık 32 kilometre civarında ve yolları çok kötü. Asıl öncelikli olan konularımızdan birisi. Kibirya’ya ben gezmeye gittiğimde yolu olmadığından çıkamayan biriyim. Sagalassos’un yolu berbat. Burdur-Fethiye karayolu tek şerit. Ben de diyorum ki öncelikli konuları hallettikten sonra yapılsın. Isparta ile Burdur, Türkiye’nin en yakın 2 ili. 54 kilometrelik bölünmüş yolu var. Biz Isparta’ya hastane ve sosyal yaşam için geliyoruz. Sosyal yaşam için geldiğimizde 54 kilometrelik yolu kullanabiliriz. Öncelikle Burdur’un yapılması gereken yolları yapılsın. Ondan sonra Isparta-Burdur arasındaki yolun yapılmasında bir sıkıntı yok. Oradaki tepkimiz Isparta-Burdur yolundan ziyade Burdur’un bağlantı yollarının yapılmamasıydı. Bu konudaki yanlış anlaşılmayla ilgili birkaç kez açıklama yapmıştım. Ticari bir kaygıdan rahatsız olsaydım Senir yolunun yapılmasını isterdim. Çünkü oradan Burdur’a gelenler çok oluyor.”

 

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...