“ŞEHRİ YAŞANABİLİR YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

18 Şubat 2017 10:56

Isparta Belediyesi otopark projelerine devam ediyor. Bu kapsamda daha önce tamamlanarak faaliyete başlayan Çelebiler Mahallesindeki yeraltı katlı otopark resmi törenle hizmete açıldı. Yeraltı 4 kat olarak 3 bin 600 metrekare oturum alanına ve toplamda 14 bin 400 metrekareye sahip otopark, emniyetli, sigortalı ve rahat kullanıma sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Belediye önündeki otoparkların ardından Ticaret ve Kültür Merkezindeki otoparkı hizmete sokan Isparta Belediyesi, geçtiğimiz hafta da Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımlarıyla Isparta Valiliği arkasındaki yer altı katlı otoparkı resmen hizmete açmıştı. Isparta Belediyesi bu kez de daha önce tamamlanarak, hizmete başlayan Çelebiler Mahallesindeki Yeraltı Katlı Otopark için resmi tören düzenledi.

Dün saat 11:00’de gerçekleştirilen açılış programına; İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Muhtarlar Odası Başkanı Mehmet Gönül, meclis üyeleri, sendika başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programı kapsamında ilk olarak kurban kesimi yapıldı ve dua edildi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “bugün özellikle bu yapılan nedir ne maksatla yapıldı ve ne özellikleri var bundan bahsetmek istiyorum. Burası 3 bin 665 metrekare oturum alanına yapıldı. Toplamda 14 bin 500 küsür toplam alanı olan bir otopark. Yerin altı. Şu anda yerin bir alt katındayız. Üstümüzde 3 metre toprak var. Şehrin en büyük sığınağı burası. Ayrıyeten hem depreme dayanıklı, statik olarak yapılan bir yapı. Çok uzun seneler dayanabilecek bir yapı. Artık çocuklarımızın değil, torunlarımızın faydalanabileceği bir yapı tarzı. Yaşanabilen güzel bir şehirde meydanlar olması lazım. Yeşillikler olması lazım. Üstümüz şu anda çocuk parkı ve yeşil meydan. İnşallah bunu daha da büyüteceğiz, Kavaklı Camiye doğru da açacağız. Onun projeleri de hazır.

Şehirler meydanları ile anılır. Huzur ve rahatlık, meydanlarla ortaya çıkar. Ama bunun yanı sıra, otoparklar olması lazım şehirde. Bunu yapamazsanız yine önemi kalmıyor. İstediğiniz kadar trafiği rahatlatın. 7 ayrı proje çizerek bir zamanlar bir kurula gittik. Dedik ki ‘bunların müsaadesi alınacak’. 7 ayrı proje olunca dediler ki ‘yahu siz ne yapıyorsunuz? Bir tane otopark yapın yeter’ dediler. Yani hayalcisin demek istiyorlar. Şu anda beşincisi bitti, altıncı olarak da 113’ncü cadde katlı otoparkımız yapılıyor. O da en kısa zamanda bitecek. Geriye ne kaldı? Bir otopark yerimiz daha var. İstanbul yolu üzerinde askeriyenin arkasında bir yerimiz var. Onu da çözüyoruz. Orayı yapacağız. Daha sonra da hükümet meydanının altı olacak. Hükümet meydanını altına 7 kat otopark yapmayı düşünüyoruz. Bu şimdi değil, çok ileriki zamanlardaki sorunları çözmek suretiyle. Yani diğer bir deyimle geleceğin projesi bunlar. Şehri yaşanabilir yapmaya devam ediyoruz. Olay büyük. Bunun yanı sıra da şu anda bulunduğumuz arazide üste 4 kat yapma yetkimiz vardı. Bakın üste 4 katı yapmıyoruz, yerin altına yapıyoruz. Otopark yapmak isteyen kim varsa özel şahıslar yerin altına yapmak istiyorsa, istediği kadar kat kat imar olarak vereceğiz. Yeter ki otopark yapılsın. Ben örneğini gösterdim. Hem de 4 kat yerin altına. Hem de yüksek yüksek. Bunun yapımı tekniği izolasyonu, yapım şekli, sağlamlığı, depreme dayanıklılığı vs. herşeyi sağlanmış vaziyette. Yapılan yeri gösterdik. Ebedî de burada kalacak Allahın izniyle. Ben yaptığıma göre, örneğini gösterdiğime göre vatandaşa niye izin vermeyeyim? Isparta bizim, hepimizin. Ve en güzel şehir yapacağız. Daha büyük projelerimiz var. Şehir yapmak için en önemli unsurlardan birisi de bu otoparklardır. Ama yalnız bununla kalmayacak. Bütün ayrıntıları takip ediliyor. Şehir müzelerine kadar yapılacak. Kısa zamanda üst üste iki yıl, bu sene de dahil yaşanılabilir şehirler kategorisinde Türkiye birincisi Isparta seçildi biliyorsunuz. Geçen sene de yine Ispartamız birinci seçilmişti. Bu projeler benim senin belediyenin değil. Bu projeler hepimizin projesi. Açılışımıza katıldığınız için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum”.

Açılış programı, ikramla sona erdi. 

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...