Yalvaç Esnaf kooperatifine teşekkür belgesi

21 Şubat 2017 14:52

Yalvaç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

Yalvaç'ta 400 ortaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi mali genel kurulu yapıldı. Kooperatifteki genel kurula Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Gölle Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Sanayi Ticaret İl Müdürü Özcan Kesmen, komşu ilçelerin kooperatif başkanları ve kooperatif ortakları katıldı.

Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Yalvaç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin son dönemlerde başarılı bir grafik çizdiğini belirterek, "Bu tür kooperatiflerimizi teşekkür belgesi, başarı belgesi ve takdir belgesi gibi belgelerle onurlandırırız. Yalvaç kooperatifimiz başarısı ile bu yıl teşekkür belgesi almayı hak etti. Aynı başarıyı göstererek gelecek yıl da takdir belgesi almasını temenni ediyorum" dedi.

Birlik Başkanı Tural, esnaf için önem arz eden kredilendirmelerin son zamanda esnafın yüzünü güldürdüğünü kaydederek, "KOSGEB kanalıyla verilen krediye talep oldukça fazla oldu. Genel başkanlığımız, bölge birliğimiz bu kredilerin yeniden verilmesi için taleplerde bulundu ve bu yıl 50 bin liralık faizsiz kredi verilmesi konusunda hükümetten onay çıktı" diye konuştu.

Ahmet Tural konuşmasının ardından teşekkür belgesini Kooperatif Başkanı Sürmeli Yağcı'ya verdi. Kooperatif Başkanı Yağcı da bölge birliğine teşekkür etti ve kooperatifin faaliyetlerinden bahsetti. Daha sonra genel kurulda yönetim, denetim faaliyet raporları, hesap bilançoları ve tahmini bütçe okunarak oylamaya sunuldu. Yönetim ve denetim faaliyet raporları kabul edilerek yönetim ibra edildi. 2017 yılı tahmini bütçesi 86 bin TL olarak onaylandı. Genel kurul denetim kurulu üyeliğine 2 asil 2 yedek üye seçimiyle devam etti. Yapılan açık oylamada Mustafa Nazlı ve İsmail Şenol yeniden denetim kurulu üyeliğine getirildi. Genel kurul 62'nci maddede yapılan değişiklikle sona erdi. Bu değişiklikle ödemeleri geciken üyeler hakkında icra takibi başlatma süresi 1 aydan 3 aya çıkarıldı.

 

 

 

Bu haber 590 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...