SDÜ Öğrenci Konseyi, ODTÜ olaylarını kınadı

25 Aralık 2012 18:56

SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Feyzullah Tecirli, ODTÜ olaylarını kınadı.

Tecirli açıklamasında; “Bizler, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı olarak, geçtiğimiz günlerde Sayın TBMM Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve devletimizin üst düzey temsilcilerinin ODTÜ’ deki bir törene gelişi esnasında, bir grup öğrenci tarafından ortaya konan çirkin eylem ve saldırıları, aynı zamanda bu eylemleri destekleyen akademisyenleri ve bazı yöneticileri şiddetle kınıyoruz.

Ülke çapında, uzay teknolojisi alanında atılan bu büyük adım, bir grup öğrencinin maksatlı davranışlarından dolayı gölgelenmiştir. Taş ve sopa fırlatmak, devlet büyüklerine, ülkemizin polisine saldırı ve hakaretlerde bulunmak bir “hak savunma” biçimi değildir. Bu olayların yaşanmasına neden olan ve yaşanan olayları yasal çerçeve sınırlarına taşımak isteyen, meşrulaştırmaya çalışan kesim, kamuoyunun dikkatinin, orada gerçekleştirilmeye çalışan bir yeniliğin aksine, bu tür çirkin bir davranışa yönelmesine neden olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya üzerinde sayılı lider ülkeler arasına girdiği günümüz koşullarında, tüm üniversite gençliğinin daha akılcı, daha bilimsel tutum ve davranışlarla kendilerini göstermeleri gerekmektedir. Aksi takdirde, herhangi bir fikir beyan etmeden, belli ve yararlı bir amaç taşımadan yapılan ve yapılacak eylemler, Türkiye Cumhuriyeti’nde öğrenim gören hiçbir üniversiteli kardeşimize yakışmayacaktır.

Bir grup öğrencinin sergilemiş olduğu şiddet içeren davranışlar nedeniyle tüm üniversitenin ve üniversite gençliğinin ismi yanlış şekilde anılmamalıdır. Üniversiteler, biz gençlerin akılcı fikirler üreteceği ve bu yolla sorunlara çözüm bulacağı kuruluşlardır.

Polisin eylem yapan öğrencilere karşı çok ağır müdahalede bulunduğunu ve eylemciliği meslek haline getiren bir grup öğrenciyi korumak için haksız yere müdahale yapıldığını savunan ODTÜ Yönetimi, niçin geçen yıl arabası kundaklanan ve linç edilmeye çalışılan Öğrenci Konsey Başkanına sahip çıkmadı?

Bizler, yaşadığımız topraklara yaraşır bir şekilde taş – sopa değil, uydu fırlatacak; silah değil kalem tutacak ellere sahip gençler olmak gerektiği kanısındayız. Öğrencilerin haklı davalarında her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyor, üniversitelerin “bilim” yuvaları olduğunu hatırlatıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verdi.

 

 

Bu haber 1439 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...