“Üslup ve yöntem açısından olayı çok farklı noktalara getiriyor”

22 Şubat 2017 18:22

Belediye’nin ITKM için açtığı fesih davasını geri çekmesi gerektiğini belirten AK Parti İl Başkanı Zabun’a yanıt veren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Kayyum heyeti ile belediye arasındaki görüşmeler gayet iyi devam ederken, zaman zaman AK Parti İl Başkanının bu tür açıklamalarını anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

ITKM konusunda Isparta Belediyesi’nin yüklenici firmaya açtığı fesih davasıyla ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, davanın geri çekilerek kayyum heyetinin önünün açılması gerektiğini ifade etmişti. Zabun, “Açılan dava yılları alabilir. Bu süreçte oraya kimse çivi çakamaz. Bu sorunu kronik hale getirir. Artık Isparta’nın bu kamburdan kurtulması gerekir” demişti. Zabun’a yanıt MHP İl Başkanı İsa Yalçın’dan geldi.

AK Parti İl Başkanı Zabun,’un kullandığı üslup nedeniyle olayı farklı yerlere getirdiğini ileri süren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, şunları söyledi: “Sayın Osman Zabun, kendisine göre veya zaman zaman bizim de doğru kabul edebileceğimiz şeyleri söylese bile genellikle kullandığı üslup ve yöntem açısından olayı çok farklı noktalara getiriyor. Bu konuyu daha önce de dile getirdi ve cevabımızı verdik. Devletin iki kurumu el ele verip bu işi çözmesi gerekir. Devlet bu işe el koyduysa Isparta Belediyesi de devletin bir kuruluşudur. Bunların arasındaki görüşmeler gayet iyi devam ederken, zaman zaman AK Parti İl Başkanın bu tür açıklamalarını anlamakta güçlük çekiyoruz. Neden böyle açıklamalar yapıyor diye merak ediyoruz. Bazı merak ettiği konular varsa Isparta Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret ederek, sorar. Bu konuyla ilgili samimi ise olumlu adımlar atılır. Isparta zaten gergin. Anayasa değişikliği, ekonomik kriz, Suriye’de yaşanan olaylar, ülkemizin komşularıyla ilgili sorunlar gibi pek çok sorunla mücadele ederken, kendi içimizde veya milletin önüne getirmeden çözülebilecek konuları sürekli basına taşımasını anlamak da güçlük çekiyorum.”

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın vatandaşın alacağının 1 lira olsa bırakmayacağını belirterek, “Ama mutabakat sağlandığı zaman Isparta için kendisini ortaya koyacak kadar hem cesur hem de fedakardır. Bu konuda da birebir görüşmelerimde çok kararlı şekilde bu sıkıntıların çözülebileceğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bu konuya yeteri kadar zaman ayırdı ve bu konu çözüldü diye düşünüyorum. Isparta’nın da yürümesi lazım. Yürümesi için de bu tür sorunları konuşurken bu zaman kaybedici açıklamalara dikkat etmesi gerekir. Sorunun çözüme doğru gitmesi Sayın Zabun’u rahatsız etmiyorsa bence biraz sessiz kalmasında fayda var.”

 

Bu haber 606 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...