Emekli Asker Hasan Hisarardınlı’dan uyarı

9 Ağustos 2012 18:32

Emekli Asker Hasan Hisarardınlı’dan uyarı:

“Terör belasında aman dikkat !

Isparta stratejik öneme sahip”

Teröristlerin Doğu ve Güneydoğu’ya asker yetiştiren Dağ Komando Eğitim Merkezinin bulunduğu İzmir'in Foça İlçesi'nde askeri araca saldırması gözleri, aynı şekilde stratejik öneme sahip olan Dağ Komando Eğitim Merkezlerinin bulunduğu Isparta’ya çevirdi. Askeri İstihbarat Uzmanı Emekli Astsubay ve Muharip Gaziler Derneği eski Başkanı Hasan Hisarardınlı, terörün Isparta’daki birlikleri de hedef alabileceğini belirterek önemli uyarılarda bulundu.

Terör olayları son günlerde iyice artış gösterdi. Öyle ki, özellikle Günaydoğu Anadolu Bölgesinde günlerce, hatta haftalarca süren operasyonlar gerçekleştiriliyor. Ancak, bu durum dün sabah gelen şok haberle adeta yön değiştirdi ve ülkenin batısına doğru kaymaya başladığını ortaya koydu. İzmir'in Foça İlçesi'nde askeri aracın geçişi sırasında yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettiren PKK'lı teröristler ardından ateş açtı. Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Olaylarda 1 asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı. 

“DAĞ KOMANDO EĞİTİM MERKEZLERİ STRATEJİK ÖNEM TAŞIYOR”

Teröristlerin saldırı için İzmir’in Foça ilçesini seçmelerinde önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu ifade eden Emekli Astsubay, İstihbarat Uzmanı ve Muharip Gaziler Derneği eski Başkanı Hasan Hisarardınlı; “Bilindiği gibi Isparta ve ülkemizin belli yerlerinde bulunan Dağ Komando Eğitim Merkezleri terörle mücadelede son derece stratejik öneme sahip merkezler.

“BU MERKEZLERDE EĞİTİM GÖREN ASKERLER

TERÖR BÖLGESİNDE GÖREV YAPIYOR”

Zira, buralarda Doğu ve Güneydoğu’daki terör olayları ile mücadele etmek için asker yetiştiriliyor. Dağ Komando ve Eğitim Merkezlerinde eğitim gören gerek er gerekse uzman branşındaki askerlerimiz terör bölgesinde görev yapıyorlar. İşte bunu düşünen teröristlerin dün İzmir’in Foça ilçesini seçtiklerini düşünüyorum. Saldırıların Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden Batı’ya doğru kaymasını teröristlerin gözlerinin iyice döndüğünü gösteriyor.

“GEREKLİ TEDBİRLER ŞİMDİDEN ALINMALIDIR”

Aynı şekilde ilimizde yani Isparta’da da hem şehir merkezinde hem Eğirdir ilçemizde Dağ Komando Eğitim Merkezleri var. Onun için teröristlerin aynı Foça’da olduğu gibi Isparta’daki eğitim merkezlerimizi de hedef alabileceği olasılıklar dahilindedir. Bu nedenle ben askeri kesimden gerekli tedbirleri şimdiden almalarında yarar olduğunu düşünüyorum. Çünkü, teröristlerin her an Isparta’da da böyle bir saldırı düzenlemeyeceklerini kimse garanti edemez. Her an uyanık ve dikkatli olmak lazım.

“BU MERKEZLER BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ”

Gerek Isparta merkezindeki gerekse Eğirdir ilçemizdeki bu Dağ Komando Eğitim Merkezlerimiz bizim gözbebeğimiz niteliğindedir. Çünkü, buralarda yurdumuzu koruyan, yurdumuzun varlığı ve birliğine kasteden teröristlerle mücadele eden askerler yetiştirilmektedir. Onun için buraların ilimiz ve ülkemiz için son derece stratejik önemi vardır” dedi.

 

 

 

Bu haber 1345 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...