“50 bin Öğretmen atanmasını istiyoruz”

22 Şubat 2017 18:28

Türk Eğitim Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, ısrarla 50 bin öğretmen atanması taleplerinin olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli olarak 20 bin öğretmen atayacağını, bu sayının ise yetersiz olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Atamalar için başvurular 15 Mart’ta başlayacak ve alımlar için mülakat uygulanacak. Türk Eğitim Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, bakanlığın daha önce atama yapmayacağını açıklamasına rağmen 20 bin öğretmen atanacağını açıkladığını belirterek, “Bizim ısrarla 50 bin öğretmen atansın talebimiz oldu. Sonradan ne hikmetse bakanlık 20 bin öğretmen atayacağız dedi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre 96 bin ek ders ücret karşılığı derse giren öğretmen var. Bunun önünün kapatılması lazım ki öğretmen açığı giderilsin. Ayrıca bugüne kadar on binlerle ifade ettiğimiz ihraç edilen ve açığa alınan öğretmenler var. Bunların da sınıfları boş durumda. O yüzden öğretmen açığı hat safhada. Biz bunu gerek üniversitede gerekse Milli Eğitim Bakanlığı’nda görüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu açığı bir an önce kapatmalı” dedi.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASINDA ŞARTLAR AĞIR

Öte yandan sözleşmeli öğretmen ataması şartları arasında öğretmenin atandığı yerde 5 yıl çalışma zorunluluğunun olduğunu ifade eden Türk Eğitim Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, sözleşmeli öğretmenlik sisteminde büyük sıkıntılar olduğunu vurguladı. Balaban, “Sözleşmeli öğretmen atandığı yerde 5 yıl çalışacak ondan sonra tayin isteyebilecek. Böyle bir sıkıntılı süreçler. O yüzden diyelim ki öğretmen atandı, atandıktan sonra 5 yıl orada çalışacak. Eşi de burada bekleyecek. Ya da eşi de oraya gidecek. Eşinin işi gidecek durumda değilse ailevi sıkıntılar olacak. Bu sıkıntı da büyük” diye konuştu.

 

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...