Yılbaşı’nda çam kesmek yerine fidan dikin”

25 Aralık 2012 19:01

Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, yeni yıl dolayısıyla yılbaşı ağacı olarak kullanılan çam, köknar ve ladin ağaçlarının kesilmesi durumunda 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ve 1520 TL’den 6 bin TL’ye kadar da para cezası öngörüldüğünü söyledi.

Bölge Müdürü Yorulmaz, Bakanlığın bu konuya hassasiyet gösterdiğini belirterek, yeni yıl dolayısıyla yılbaşı ağacı olarak kullanılan ağaçların kesilmemesi için gerekli önlemlerin alındığını ve gerektiğinde bu konuda ek koruma ekipleri oluşturulacağını bildirdi.

“KAÇAK YILBAŞI AĞACI KESİMİNİ İHBAR EDİN”

Vatandaşları yılbaşı için ağaç kesmektense ağaç dikmeyi tavsiye eden Orman Bölge Müdürü Yorulmaz; “Yeni yıl yaklaşırken, yılbaşı kutlamalarında kullanmak amacıyla çam kesenleri ağır cezalar beklemektedir. Vatandaşlarımız yılbaşı çamı taleplerini boylu fidanların mevcut olduğu orman fidanlıklarımızdan temin edebilirler. Ağaçların kaçak kesilmesi olayını gören veya bilin vatandaşlarımız ise Alo 177 hattına ihbarda bulunabilirler.

“KAÇAK KESİME KARŞI EKİPLER GÖREV BAŞINDA”

Yılbaşı öncesi kaçak çam ağacı kesimlerini önlemek için ormanlarda denetimlerimizi  arttırdık. Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluk sınırları içindeki ormanları gözetim altında tutmak amacıyla ekiplerimiz görev yapıyorlar. Ormanların korunması ve kaçak kesimleri önlemek amacıyla tüm Orman Muhafaza memurlarımızı görevlendirdik. Ekiplerimizi yaklaşan yılbaşı nedeniyle çam ağaçlarının bulunduğu bölgelerde yoğunlaştırdık. 

KAÇAK KESİM YAPARKEN YAKALANANA

HEM HAPİS HEM PARA CEZASI

Bizler aslında Yılbaşının ağaç ve fidan katliamına sebep olmadan kutlanmasını istiyoruz. Halkımızın kaçak kesimlere duyarlı olduğunu biliyoruz. Usulsüz kesim yapan vatandaşları, gören duyanların Alo 177 hattına ulaşmalarını istiyoruz. Kaçak kesim yapan vatandaşlar yakalandığı takdirde yasal işlemler yapılacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyetini bekliyoruz. Kaçak kesim yaparken yakalanan vatandaşımıza 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasının yanında kestiği çamın büyüklüğüne göre 1520 TL’den 6 bin TL’ye kadar da para cezası uygulanacaktır. Ayrıca, Çam ağacı kesmede kesinlikle af yok. Ormanda normal ağaç keserken yakalanan bir kişi eğer bu suçu daha önce yapmamışsa bir kereye mahsus affedilebiliyor. Ama çam ağacı kesen kesinlikle affedilmiyor.

“HEM YILBAŞI ÇAMI YAPIN, HEM

DİKEREK YEŞİLLİĞE KATKIDA BULUNUN”

Onun için ben vatandaşlarımıza çam ağacı kesmek yerine gelin fidanlığımızdan Yılbaşı Çamı olacak büyüklükte tüplü Çam ağacı satın alın davetinde bulunuyorum. Hem daha ucuz hem kanuna uygun. Yılbaşı kutlamanızı tamamladıktan sonra bu çamı güzel bir yere de dikerek ülkenin yeşillendirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.” 

Bu haber 1218 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...