Başkan Günaydın’ın Yurt dışı yasağı kalktı

23 Şubat 2017 18:40

Belediye Başkanı Günaydın'ın 2011'den bu yana gelen yurt dışı çıkış yasağı kaldırıldı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2011 yılından bu yana yurt dışına çıkamıyor. Belediye Başkanı Günaydın, yönetim kurulu üyesi olmasına rağmen Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın 2011 ve sonrasında düzenlediği hiçbir yurt dışı programına katılamadı. Isparta Belediye Başkanı sıfatıyla da herhangi bir ülkeye inceleme ve iş gezisi anlamında bir program gerçekleştiremedi. Ancak Belediye Başkanı Günaydın, artık yurt dışına çıkabilecek.

Isparta 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2011 yılında başlatılan soruşturma kapsamında devam eden yargılamanın 17.celsesinde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın hakkında verdiği 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı henüz Yargıtay aşamasında. Yargıtay Savcısı'nın dosyanın bozulmasına ilişkin talebine yönelik henüz bir karar çıkmadı. Ancak Yargıtay'dan Belediye Başkanı Günaydın'la ilgili yeni bir karar çıktı. Dosyanın görüşüldüğü Yargıtay 4.Dairesi, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın hakkında 1.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen yurt dışına çıkış yasağı kararına yapılan itirazları sonuca bağladı. Günaydın'ın avukatları aracılığıyla yapılan başvurunun değerlendirilmesi sonucunda yerel mahkemenin yurt dışı yasağının kaldırılması yönündeki kararı bozuldu. Günaydın, bu kararla yurt dışına çıkış yapabilecek. Hatırlanacağı üzere Isparta Emniyet Müdürlüğü 2011 yılında Isparta Belediye Başkanlığı'na yönelik operasyon düzenlemiş bir çok kişi tutuklanarak hapse konulmuştu.

82 sanıklı davada Belediye Başkanı Günaydın'a görevi kötüye kullanma ve irtikap ile irtikaba iştirakten toplam 4 yıl 2 ay hapis cezası ile yurt dışına çıkma yasağı konulmuştu. 82 sanıkla davayla ilgili yerel mahkemenin kararı Yargıtay'ın onama sürecinde. Ancak Yargıtay savcısı, dinlemelerin usulsüz olarak yapıldığını belirterek yerel mahkemenin kararının bozulmasını istemişti. Dosyayla ilgili Yargıtay'ın kararı bekleniyor.

Bu haber 595 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...