500 yıllık Osmanlı Belgelerinden oluşan ISPARTA Kitapları tanıtıldı

24 Şubat 2017 18:03

Isparta Belediyesi, Akademisyenlerin yaptıkları 18 aylık çalışmayla 500 yıllık Osmanlı belgelerine ulaştı.

Osmanlı arşivlerinde 18 ay çalışma yapan 2 akademisyen, Isparta'yı ilgilendiren yazışmalar ve padişah fermanlarını tek tek buldu. Osmanlı tarihinden çıkan belgeler Türkçeye çevrilip kitaplaştırılırken, bu belgelerin Etnografya Müzesi'nde sergileneceği belirtildi.

Bu kapsamda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Osmanlı arşivlerinden Isparta’nın belgelerini çıkaran Araştırmacı Mehmet Akif Terzi ve Ahmet Ergün’ün katılımıyla Osmanlı Belgeleri Işığında Isparta ve Osmanlı Nüfus Defterlerinde Isparta kitaplarının tanıtımını yaptı.  

Barida Hotels’de düzenlenen tanıtım programına; Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Eyüp Ersoy, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Osmanlı arşivlerinde Isparta’nın tarihinin araştırılması noktasında 14 farklı dil kullanıldığını ve bu dillerin tercümesi olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu dillerin 14’ünün de tercüme edildiğini söyledi.

Isparta’nın tarihinin Osmanlı arşivinden 18 aylık çalışma sonucu Isparta için 100 milyon belgenin gözden geçirildiğini söyleyen Günaydın, bunun içerisinden Isparta ile alakalı 60 bin belgenin çıkarıldığını aktardı.

Daha sonra Araştırmacı Mehmet Akif Terzi ve Ahmet Ergün, Osmanlı Belgeleri Işığında Isparta ve Osmanlı Nüfus Defterlerinde Isparta kitaplarının çıkarılma aşamalarını anlattı.

Tanıtım programı sonrası araştırmacı  Mehmet Akif Terzi ve Ahmet Ergün’e  Başkan Günaydın plaket verdi.

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...