Davraz’da kayak sezonu başladı

26 Aralık 2012 19:30

Davraz Kayak Merkezinde “Karla Karışık Eğlence Başladı”  Kar kalınlığının 1 metreye ulaşması nedeniyle Davraz Kayak Merkezi hafta sonu kayak severlerle doldu taştı.

Doğal dokunun yumuşaklığı ve mükemmel kar kalitesi ile yeni öğrenenlere ve amatör kayakçılara tehlikesiz pistler, profesyonel kayakçılara ise gönüllerince kayabilecekleri 6 kilometreye ulaşan benzersiz parkurlar sunan Kayak Merkezinde, erken kar yağışı kayak severleri mutlu etti.

Kara ve Havayoluyla Türkiye’nin her yerinden ulaşımı kolay olan Kayak Merkezine, Isparta merkezinden sonraki 25 kilometrelik dağ yolunun standartları yüksek nitelikli bir yol olması, kayak severlerin güvenli bir şekilde merkeze ulaşmasını sağlamakta.   

Saatte 1000 kişi taşınabilen1211 metreve936 metreuzunluğunda iki telesiyej ile doyumsuz Eğirdir Gölü manzarasını izleyerek 8 dakikada ulaşılan dağ evi kafeteryasında dinlendikten sonra; Kuzey Disiplini, Alp Disiplini, Tur Kayağı, Snowboard, Dağcılık, Botanik Gözlemcilik ya da Trekking aktiviteleri yapılabilen merkeze kayak severler hafta sonun akın etti.

Kar yağışının erken olması nedeniyle mutlu olduklarını belirten Kayak Hocası Oktay Başyiğit, “Kayak severlere müjdeler olsun, kar yağışı erken başladı ve pistlerdeki kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Erken kar yağışı Davraz Kayak Merkezi için iyi bir fırsat oldu, bundan son derece memnunuz.  Kar yağışı inşallah bu şekilde devam eder ve dolu dolu bir kayak sezonu geçiririz” dedi.

Davraz Kayak merkezinin ayrı bir güzellikte olduğunu belirten Kayak Hocası Fahri Tuğluer, “Kar tam zamanında yağdı. Buranın en güzel yanı herkese göre kaliteli pistlerin olması. Kayak yapmasını çok iyi bilenler için çok güzel kaliteli pistler mevcutken, kayağa yeni başlayanlar içinde aynı güzellikte pistler bulunmakta. Aynı zamanda dağın manzaralı olması, kayarken Eğirdir Gölünü kuş bakışı seyrederek kaymak kayak yapmanın zevkini daha da arttırmaktadır. Türkiye’deki diğer kayak merkezlerini çok iyi bilen birisi olarak hoşça vakit geçirmek isteyen bütün kayak severleri buraya davet ediyorum” dedi. 

Bu haber 1943 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...