Projeler masaya yatırıldı

27 Şubat 2017 14:40

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta teşkilatları ve belediye başkanları, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Teşkilatlar ve belediye başkanları arasında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Isparta Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantıda konuşan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, geçmişte Isparta’nın birikmiş sorunlarından bahsederken, bugün birikmiş projeler ve bitirilmiş hizmetlerden söz ettiklerini, bundan da gurur duyduklarını söyledi. Yalçın, “Isparta yaşanabilir şehirlerarasına girdiyse, Isparta’da başta belediye başkanımız olmak üzere bütün herkesin bir emeğinin ve bu emeğin de ne şartlarda verildiğini, bugün hafta sonu olmasına rağmen belediyenin tamamına yakınının teknik ekip olarak çalışmasından görüyoruz. Bizim için Isparta’nın her noktası önemli dolayısıyla ilçe ve belde belediye başkanlarımızda bu işin hem heyecanını hem sorumluluğunu hissederek, ilçe başkanlarımızla birlikte teşkilat olarak buradayız. Çünkü bizim Isparta’nın her tarafına hizmet ulaştıran ana merkezi Isparta Belediyesi. Isparta Belediyesinin bugün unutulan diğer belediyelerde çok konuşulan altyapı ve daha sonra belediyelerin borçlu olması gibi konuları unutturan artık şehirde farklı bir algı oluşturan, hizmetlerin ön plana çıktığı bir belediyecilik bizi çok memnun ediyor. Bizde hem neler yapıyor diye istişare ediyoruz ve yapılanlardan gururlanıyoruz. Böyle söz vermiştik. Ispartalı hemşehrilerimizin sandıkta göstermiş oldukları bu ilgi ve alakanın karşılığının tahminlerimizden daha erken zamanlarda cevabının veriliyor olması bizleri çok memnun ediyor. Isparta’yı tarihi dev yatırımlar bekliyor. Bizlerde açıkçası nefeslerimizi tuttuk, bekliyoruz. Isparta ölçeğinde yapılamayacak ama bir tabir Türkiye ölçeğinde bile kıyaslandığı zaman hatırı sayılır önemli bir proje olarak bu projelerin hayata geçirilmiş olması, geçirilecek olması bizleri heyecanlandırıyor. Özellikle yeni otogarı bekliyoruz. Bu proje Isparta’da kent kimliğini etkileyecek bir proje. Isparta’da belediyenin baktığınızda her yerinde Hüyüklü, Kuleönü, Sav, Sarıidris, Yalvaç, Senirkent ve bütün belediyelerimizin olduğu yerde vatandaşlarımıza doğum ile ölüm arasındaki o sosyal hizmeti en iyi verebilmenin gururunu, onurunu yaşatıyoruz. Bu anlamda hiçbirini ayırmadığımız için Milliyetçi Hareket Partisi olarak bütün belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize ve il genelinde de sayısal anlamda çoğunlukta olmamıza rağmen önemli hizmetlere imza atan il genel meclisi üyelerimize de çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarımız, bu desteğimiz, her zaman devam edecek” dedi.

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü de, “Özellikle başkanımızın otogar projesinin büyüklüğü, büyükşehir belediyelerinin dahi düşünemeyeceği çapta olduğu için mutlu oldum, ayrı bir heyecan duydum. Bizde Yalvaç Belediyesi olarak altyapı, doğalgaz, içme suyu, kanalizasyon gibi çalışmalarına devam ediyoruz. Ancak bir şehrin üstüyle övünebilmek için önce altının yapılması lazım. Isparta bunu bitirmiş. O yüzden başkanımın işleri bundan sonra daha rahat” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Günaydın’a başarılarının devamını dileyen Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala da, “Biz başkanımızla ilk 1999 yılında birlikte seçilmiştik. Biz 3,5 yıl iktidar ortağı belediye başkanı olarak görev yaptık. Muhalefette belediye başkanlığı yapmak zordur ancak mazeret üretmiyoruz. Fedakarca çalışmayla hizmetleri götürüyoruz. 3 dönemdir Isparta, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı seçiyor. Ispartalı memnun” görüşlerinde bulundu. 

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın evsahipliğinde gerçekleştirilen istişare toplantısından dolayı memnuniyetini dile getiren Hüyüklü Belediye Başkanı Hasan Yıldız, “Isparta Belediye Başkanımızın şehirdeki çalışmalarından gayet memnunuz. Otoparklar ayrı bir güzel ve Ispartalılara önemli bir hizmet. Birlik ve bütünlük içerisindeyiz” ifadelerinde bulundu.

40 yıldan buyana Isparta’da yaşadığını kaydeden Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu da, “Bu 40 yılda nefes aldığınız, yaşadığınız bir kentin nasıl geliştiğini, hem yerin altı, hem yerin üstüyle nasıl estetik bir hale kavuştuğunu gözlemleyebiliyorsunuz. Eğer Isparta yaşanabilir şehirlerarasında birinci sıradaysa burada sayın başkanımızın emeği, düşüncesi hayali vardır. Böyle bir şehirde yaşamaktan mutluyum. Bunu hazırlayan, böyle bir ortamı sağlayan sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bir belediye başkanı olarak da sizi gıptayla takip ediyorum. Şehirlerin başındaki insanların mümkün olduğu kadar mimarlıktan, şehrin estetiğinden anlaması gerekiyor. Sizin yaptıklarınızı görebilmek önemli bir iş. Umarım Isparta sizin kıymetinizi bilir” dedi.

Isparta’ya kazandırılan hizmetlerin ortada olduğunu söyleyen Kuleönü Belediye Başkanı Sezai Çakır ise, “Birlik ve beraberlikten dolayı herkese teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimizin devamını temenni ediyorum” dedi.

Gerek Isparta merkez, ilçe ve belde belediye başkanları olarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını, projelerin ele alındığını kaydeden Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Katılımlarından dolayı tüm başkanlarımıza, teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bazı kesimler, yapılanların ‘istişaresiz, kendince yapıyor’ gibi tenkitlerde bulunuluyor. Şu anda il başkanımız ve meslektaşlarımız başta olmak üzere projeleri tartışıyoruz. Yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın iyi mi, kötü mü tartışmasını yapıyoruz. Önemli unsurlardan birisi burada şu anda yaşanıyor. Teşkilatlarımızla, meslektaşlarımızla samimiyet içerisinde bir arada olduğumuzu da belirtmek istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatı, meclis üyeleriyle, çalışanlarıyla bu olgunluğa sahip olan bir partidir, bu hareketiyle de öncüdür. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 624 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...