Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması yapıldı

1 Mart 2017 18:02

Gençlik ve Spor Bakanlığının “Sahne Sırası Sende” sloganıyla başlattığı “Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması” 25 – 26 Şubat 2017 tarihlerinde Isparta Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi Konser Salonunda gerçekleştirildi.

Gençlerin, Türk müziğine ilgilerinin artması amacıyla planlanan, “Sahne Sırası Sende” sloganıyla Isparta Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi Konser Salonunda saat 10.00’da gerçekleştirilen yarışmaya 18-29 yaş arasındaki 30 genç katıldı.

İl birinciliği, grup birinciliği ve Türkiye Finali olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilen yarışmanın, Isparta İl Birinciliği Yarışmasında gençler , “solo kız – erkek ses ve solo çalgı” dallarında yarıştı. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Geleneksel Türk Müziği dallarında eser seslendirecek gençlere tecrübeli bir orkestra eşlik etti.

Seçici kurul önüne çıkan 18-21 / 22-29 yaş kategorilerindeki gençler, izleyenlerin büyük beğenisini kazanırken jüri karşısında performanslarını sergiledi. Birbirinden güzel seslerin saygı ve sevgi dolu yarışmasına sahne olan Isparta Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışmasında dereceye girenler şu şekilde sıralandı.

18 – 21 Yaş Solo Kız Ses Kategorisinde;

1. Edanur KANDİL , 2.Kübra SARICAN, 3. Fatma ÇETİNER oldu.

18 – 21 Yaş Solo Erkek Ses Kategorisinde;

1. Selahattin ŞAHİN olurken 2. Recep GÖKYAR, 3. Berkay ŞAYİR oldu.

22 – 29 Yaş Solo Kız Ses Kategorisinde;

1. Nursel ULUSOY, 2. Hava DOĞANOĞLU oldu.

22– 29 Yaş Solo Erkek Ses Kategorisinde Etkileyici performansıyla 1. Abdullah EROL aldı.

18 – 21 Yaş Solo Çalgı Kategorisinde;

1.Ülkü Rümeysa YÖRÜKOĞLU oldu. 2. Mertcan GÜÇLÜ, 3. Hulusi ÜNSEREN oldu.

22 – 29 Yaş Solo Çalgı Kategorisinde;

1.Murat DELİGÖZ, 2. Abdullah EROL, 3.Hakan ÖZDEMİR oldu.

Dereceye girenlerin ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat GEVREK, Müzik Öğretmenleri Cengiz GÖKTAŞ, Özgür EZGİN, Serkan YUMAK, Aykut ALTUNEL ve Mehmet TÜREL verdi.

Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışmasında 1. Olarak dereceye giren yarışmacılarımız Isparta İli mayıs ayında yapılacak Bölge Yarışmasında temsil edecektir. Tüm katılımcılara ve dereceye giren gençlere başarılar dileriz.

 

Bu haber 631 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...